Már most tudni, hogy jó nyarat zárhat több magyar fürdő

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 21. 17:48

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő közleménye szerint az év első hét hónapjában 12.000 fürdőjeggyel többet adtak el, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A pozitív eredményt a fürdőkomplexum annak tulajdonítja, hogy a magyarokat a szeszélyes időjárás nem tántorítja el a pihenéstől.

A statisztikák szerint a magyarok átlagosan 3-5 napot nyaralnak. Augusztus 20.-tól azonban csökken a fürdők látogatottsága, a családok ugyanis megkezdik a felkészülést a szeptemberi iskolakezdésre.

A fürdő szerint azonban az idei nyár hektikus időjárása kimondottan jót  tett a magyar fürdőturizmusnak. Az átlagosnál csapadékosabb idő miatt ugyanis sokan a fedett fürdőkbe menekültek egy kis melegségért. A magyarok ráadásul jól alkalmazkodtak a szeszélyes időjáráshoz, nyaralásaikat nem halasztották el, inkább áttervezték azokat. A rosszabb időjárás esetén még a Balaton partján nyaralók közül is sokan többek között a vasi, zalai, somogyi fürdőkbe mentek be egy kis melegségért. Eső esetén, akár 80-100 kilométert is képesek voltak a vendégek utazni, hogy pihenéssel töltsék a csapadékos napokat.

Ugyanakkor a rossz időjárás mellett az is segíti a magyar fürdők árbevételének növelését, hogy egyre többen használják ki a Széchenyi-pihenőkártya lehetőségeit.

A nyári vendégek között, meglepően sokan használták a sárvári fürdőben kialakított kütyüktől mentes övezetet. Ide nem lehetett bevinni mobiltelefonokat, itt megpróbálták érvényesíteni azt, amit sok külföldi vendéglátóegységben a "No wifi, talk to each other" („Nincs wifi, beszélgessetek egymással!”) táblával fejeznek ki. Sokak számára szimpatikusak azok a telefonelhajító versenyek is, amelyeket a nyári szezonban minden pénteken megszerveznek. Sokak érdeklődését felkeltette az a kampány is, amelyben azokon próbáltak segíteni, akiknek nincs túl sok idejük a nyaralásra, és a vakáció ideje alatt nehezen tudják megoldani a gyermekek felügyeletét. Nekik találták ki azokat az "állásokat", amelyekre bárki beküldhette gyermekének jelentkezését. Ennek keretében fagylaltrendőr, csúszdaellenőr és kalandpark felügyelői állást hirdettek meg, 8-12 éves gyerekek számára.