Gyógyfürdő minősítést kapott az egyik legértékesebb gyógyvízzel rendelkező fürdőnk

Forrás: turizmus.com

 2024. április 12. 11:55

A címet a Heves vármegyében lévő Bükkszéki Gyógy- és Standfürdő érdemelte ki.

Az itteni víznek kiemelkedően jók a paramérerei: ez hazánk legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvize, amiben fürdeni is lehet. Az oldott ásványianyag-tartalma meghaladja a literenként 20 ezer mg-t, ami a legtöbb termálfürdő 1000-3000 mg/literes értékéhez képest rendkívül magas, ráadásul brómtartalma kiemelkedő – írja a termalonline.hu.

A Salvus néven ismert gyógyvíz fürdő- és ivókúrákhoz, porlasztva inhalációra is használható, az évek során számos kísérletben bizonyította kedvező hatását.

A létesítmény több generációs kikapcsolódást kínáló fürdőházában gyermekvilág, pihenősarok, külön wc, pelenkázó, valamint egy játékokkal felszerelt játszóház található. A felnőtteket beltéri élménymedence, kiúszó medence, gyógymedence várja, a szaunavilág és a masszázs szolgáltatások mellett. Az ország egyik legkülönlegesebb sókamrájában Salvus vizet porlasztanak a levegőbe.

Az itteni víznek kiemelkedően jók a paramérerei

Fotó: bukkszekfurdo.hu

A június elejétől augusztus végéig nyitva tartó strandfürdőben gyógyvizes-, úszó-, élmény-, és gyermekmedence nyújt kikapcsolódási lehetőséget, a 136 méter hosszú csúszda mellett.

A minősítéssel 7-re emelkedett Heves vármegye gyógyfürdőinek a száma.