Az angliai Bath-ban is megadóztatnák a turistákat

Forrás: turizmus.com

 2017. január 23. 11:16

A Somerset hercegségben fekvő Bath népszerű látogató célpont. Most a helyi politikusok azon gondolkoznak, hogy bevezessék-e a turistaadót, mert megítélésük szerint kevés központi pénzt kapnak a városka fejlesztésére.

Bath meleg vizű forrásai és a római korból származó fürdőházai Európa-szerte híresek. Most arról lehet ismert a város, hogy itt vezetnék be először Angliában a turista adót, írja a News.com.au honlap, amely hírforrásként a The Guardian-ra hivatkozik.

Az adót a szállodai számlához csapnák hozzá, és minden ott töltött éjszakára felszámolnák, tehát minél több éjszakát tölt el valaki Bath-ban, annyival többet adózik majd. A probléma az, hogy a szobák ára már így is nagyon magas, London után talán itt a legdrágábbak.

[kép címe]

Fotó: [forrás]

 

A  javaslatot többen támadják, például a Visit Bath munkatársa David James, aki szerint nem baj, hogy különböző megoldásokat keres a város arra, hogy a turizmusból származó bevételt növelje, de nem szeretné, hogy pont Bath legyen az első, amely ezt a lépést megteszi. - Mi lennénk Nagy-Britannia "adóvárosa. Az idelátogatóknak egyébként is sokat kell fizetniük az itt töltött napokért - nyilatkozta a The Guardian-nak.

Már több európai város, mint például Róma, Barcelona, Párizs és Amszterdam is bevezette a turista adót. Angliában a helyi politikusok már szintén több városban felvetették ezt az ötletet, például Londonban, Edinburghban és Cornwallban is, de ez idáig a javaslat nem realizálódott. Ahhoz, hogy ez az ötlet meg is valósuljon, a mostani törvények megváltoztatására lenne szükség.