Fenntarthatóság az egészségturizmusban – konferencia az Utazás kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2023. február 15. 10:17

A 45. Utazás Kiállítást témája a fenntarthatóság a turizmusban, melyhez szervesen kapcsolódik az egészségturisztikai szakmai konferencia témája is.

A szakmai konferenciát február 24-én, 11 órától rendezik meg a Hungexpo A pavilonjában, az AI. Galéria 106. teremben. A rendezvény az Utazás kiállítás belépőjével szabadon látogatható.

A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban, illetve jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható energiahatékonyságra és a fejlesztésekre. Az előadók és a pódiumbeszélgetések résztvevői a nemzetközi és a hazai turisztikai szakma jeles képviselői.

heviz_123rf

A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és hazai trendekről az egészségturizmusban

Fotó: 123rf.com

Az európai fürdők helyzetéről Mezősi Csilla, az Európai Fürdőszövetség főtitkára tart előadást. A hazai fürdők jelenlegi tendenciáiról és kilátásairól, a fenntartható fejlesztési lehetőségekről Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke ad átfogó képet. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója előadásában a budapesti történelmi fürdők példáján keresztül vizsgálja a fenntarthatóságot.

A pódiumbeszélgetések résztvevői olyan szakemberek, akik már jóval korábban a fenntarthatóság jegyében indították el a beruházásaikat vagy fejlesztették a szolgáltatásaikat. A tapasztalataik, jó gyakorlataik segíthetik a hazai szolgáltatókat, akár az üzemeltetés, akár a szolgáltatásfejlesztés, akár a kommunikáció területén.

A konferencia meghívott előadója Koós Zoltán, az MVM Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős osztályvezetője, aki az energetikai piac helyzetéről és kilátásairól beszél.

A szervezők a turisztikai szakma képviselői mellett várják a turizmus képzésben részt vevő hallgatókat is.

A konferencia részletes programja és a regisztrációs itt érhető el.