Bálna munkacsoport alakult

Forrás: turizmus.com

 2015. június 01. 19:44

A pesti Duna-part egyik leglátványosabb és legújabb létesítménye, a Bálna turisztikai hasznosításának előmozdítására munkacsoportot hozott létre a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ.

A munkacsoport alakuló ülésén, június elsején, a Városházán Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes képviselte a főváros vezetését. Az ülés levezető elnöke Bán Teodóra a BFTK ügyvezetője volt, s jelen volt Pap Mária a BFTK turisztikai divíziójának vezetője.

A munkacsoport alapítói:

-          Magyar Turizmus Zrt.

-          Magyar Beutaztatók Szövetsége

-          Magyar Hajózási Országos Szövetség

-          Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége

-          Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (a kulturális intézmények képviseletében)

A munkacsoport médiatámogatója a Turizmus Kft.

Az alakuló ülésen Bagdy Gábor kifejtette, a Bálna fejlődik, mind a magyar, mind a külföldi vendégek körében népszerű, azonban még mindig vannak kihasználatlan terek, s leginkább a II. emeleti rendezvényterem funkcióját nem találták még meg.

A főváros azt kéri a turisztikai szakemberektől, hogy tegyenek javaslatokat, milyen feltételek megteremtésével, s milyen rendezvények, vagy események meghonosításával működhetne a jelenleginél sikeresebben a Bálna?

Az alapító ülés résztvevői megállapodtak, hogy két hét múlva munkamegbeszélést tartanak, amelyen egyrészt meghallgatják a Bálnát üzemeltető Fővárosi Vagyonkezelő képviselőjét, valamint konkrét javaslatokat is hoznak már magukkal.