Egyedi panorámát kínál Budapest új terasza

Forrás: turizmus.com

 2023. június 27. 13:58

Megnyílt az Erzsébet téren a Gin Corner Botanist Gallery szabadtéri terasz. A Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett, egykori buszpályaudvar épületének felső emelete már a kilencvenes években is helyet adott rendezvényeknek.

Mostantól Budapest szívében árnyas-lugasos teraszról élvezhetjük a belvárosi nyüzsgést. A laza nyári, mégis elegáns galérián a nagyvárosi életérzésé a főszerep, mindeközben a letisztult és természetközeli enteriőrben a bár bohém stílusa is visszaköszön.

Az egyedi helyszín – az 1977-től műemléki védelem alá helyezett ház – a 2000-es évek elejéig buszpályaudvarként működött, 2011 és 2016 között a Design Terminálnak adott otthont.

A Botanist Gallery-t az egykori állomásépület csomagrakodó hídján alakították ki, ami átvezet a pezsgő Fröccsteraszra.

A Botanist Gallery-t az egykori állomásépület csomagrakodó hídján alakították ki

Fotó: Gin Corner Botanist Gallery

Az új terasz a Fröccsterasz komplexum részét képezi, amelynek új vezetése már több mint két éve azon dolgozik, hogy az eltérő tematikájú egységeiben (Terminal Club, Fröccsterasz és a 2021 decembere óta működő Gin Corner Bar) minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő programot.

Így ebben a belvárosi forgatagban az éjszakai pezsgő élet mellett helyet kapnak a napközbeni baráti fröccsözések, a kora esti koncertek, a kertmozi, de exkluzív eseményekkel is várják az érdeklődőket.