Top50 | Tatár György: Arra törekszünk, hogy kitörjünk a megszokott keretekből

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2024. április 23. 18:13

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. A HotelPremio Group tulajdonos-ügyvezetője másodszor szerepel a turizmus top 50-e között.

Cégeshelyszínek.hu, Szállodák.hu, Rendezvényhelyszínek.hu – mindenki másképp ismeri őket. A szállásfoglalással induló, majd később a céges rendezvénypiacra átnyergelő cégcsoport, a HotelPremio Group számára a 2023-as év minden téren rengeteg változást hozott. Az üzletágak bővülése, a profiltisztítás, a nagy éves tenderek, illetve a nemzetközi porondra lépés mellett a cégnév változása már csak hab a tortán. A decemberi hajrá után teljesen megújult szervezeti struktúrával vágnak neki a 2024-es évnek. Tavaly minden napra jutott három rendezvényük, összesen több mint 1100 rendezvényt bonyolítottak le. A 2022-es rekordévet követően 2023 is újabb forgalmi rekordot hozott, a cég tovább növelte vállalati ügyfelei számát, amely mára meghaladja a 2400 partnert.

Tatár György, a HotelPremio Group tulajdonos-ügyvezetője

Fotó: Dobóvári Judit

Rendezvényhelyszín-kereső platformjaik piacvezető szereplői az online térnek: a Rendezvényhelyszínek.hu a B2B- mellett B2C-értékesítést is végez, az ügynökség corporate helyszínkereső, kiemelt márkája, a Cégeshelyszínek.hu pedig teljesen megújult 2023-ban.

Új szolgáltatásokat is elindítottak: a cégcsoport kommunikációs üzletága turisztikai marketing- és PR- tevékenységet, illetve klasszikus marketingkommunikációs ügynökségi feladatokat is végez a B2B- és MICE-szegmensben, itthon és külföldön egyaránt.

A cégcsoport 2023 elején kilépett a nemzetközi porondra is a micehungary.com online platformmal, amelynek köszönhetően már több nagy külföldi megrendelést hoztak a hazai MICE-piacnak. Az angol nyelvű keresőplatform nemcsak a helyszínek, de a szolgáltatók számára is hiánypótló – emelte ki Tatár György. A nemzetközi terjeszkedés hangsúlyos a cégcsoport jövőbeli terveiben: egy csehországi meghatározó iparági szereplő felvásárlásával első külföldi leányvállalatuk tevékenysége is elindul 2024-ben prágai központtal. Emellett további három célország található a rövid távú terveik között.

Személyi változások is jellemezték az évet: a regionális terjeszkedés és a szolgáltatások spektrumának szélesítésére társult be Tatár György alapító mellé Révész Róbert, akinek turisztikai kapcsolatrendszere és szakmai múltja multiplikátorhatást gyakorol a nemzetközi üzletágak fejlesztésére. A jövőben az itthon megszokott szolgáltatásokat külföldön is nyújtják, a csapatépítő tréningektől kezdve az incentive programokon át a corporate szobafoglalásig.

Mindemellett 2023-ban több szakmai eseménysorozatot is útjára indítottak. Ilyen a MICE Masterclass negyedéves szakmai brunch, valamint a Newplaces, Newfaces eseménysorozat, amelyen az új helyszínek bemutatatásán túl a nemzetközi kapcsolatok erősítése a cél.

Szállodaüzemeltetési üzletáguk továbbra is sikeresen működik, a Balatonfüred központjában elhelyezkedő Boutique Hotel Annuska a legjobb évét zárta 2023-ban.

Az üzleti változásokat név- és arculatváltás kísérte. Tatár György a cégcsoport őszi partnertalálkozóján jelentette be, hogy bár a Szállodák.hu márka továbbra is a cég tulajdonában van, a stratégiai irányváltást a cégcsoport névváltozása is követi, és HotelPremio Group néven folytatják tovább tevékenységüket.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

A szállodai ranglétra megjárása után, Tatár György 2003-ban megalapította a Budapest Hotel Reservationt, majd 2010-ben létrehozta a Szállodák.hu-t. Érdekeltségei 2014-től a Sophie & Ben Bistróval, 2015-től a Steamboóval, 2018-tól a Boutique Hotel Annuskával bővültek. 2014-ben elindította a Cégeshelyszínek.hu-t, 2019-ben felvásárolta a Rendezvényhelyszínek.hu-t. 2023-tól a nemzetközi terjeszkedés elindításával a vállalkozásait összefogó HotelPremio Group márkanevet vette fel a cégcsoport.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.