Magyar–egyiptomi turisztikai megállapodást írtak alá

Forrás: turizmus.com

 2015. április 16. 13:14

A két ország közötti turisztikai kapcsolatok erősítése céljából együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szameh Sukri egyiptomi külügyminiszter csütörtökön a Parlamentben.

Az aláírt dokumentum értelmében a felek támogatják és ösztönzik, hogy Magyarország és Egyiptom turisztikai vállalkozásai és szakemberei megosszák egymással az ágazattal kapcsolatos aktuális információikat, tudásukat – tájékoztatott az aláírási ceremóniát követően Varga Mihály. A turizmus állami irányítása kapcsán elsődlegesen a szabályozó rendszer tapasztalatainak átadása, valamint az utazásokkal kapcsolatos statisztikai adatok kölcsönös megosztása áll majd az együttműködés középpontjában.

Az egyiptomi fél érdeklődést mutatott a Széchenyi Pihenőkártya rendszere, illetve a magyarországi gyógyfürdőkínálat iránt. Ez utóbbi az egyiptomi turistáknak jelenthet vonzerőt.

Szameh Sukri az aláírást követően kiemelte, hogy nagyra értékeli a közelmúltban lezajlott egyiptomi forradalomhoz való magyar viszonyulást, és köszönetét fejezte ki azzal a gesztusértékű lépéssel kapcsolatban, hogy hazánk nem szigorított Egyiptom esetében a magyar turistákra vonatkozó utazási ajánlásain.

A Magyarország és Egyiptom közötti turistaforgalom bővüléséhez az is hozzá fog járulni, hogy a Wizz Air május 16-án elindítja hetente közlekedő járatát Budapest és Hurghada között.