Támogatja a turizmus fő lobbi témáit az új főpolgármester-helyettes

Forrás: turizmus.com

 2015. február 22. 16:20

A turisztikai ágazat legfontosabb célkitűzéseinek támogatásáról tett tanúbizonyságot Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal február 20-i ülésén, amely az első volt a főpolgármester-helyettes kinevezése óta.

Bemutatkozó beszédében kitért arra, hogy az IFA-felhasználás szempontjából sorsdöntőnek tekinti, hogy a kerületi polgármesterek ülnek a közgyűlésben. Azt is kiemelte, hogy a szakma részéről egységes fellépésre, közös álláspont kialakítására van szükség ahhoz, hogy az üzenet valóban átmenjen a döntéshozók felé.

A főbb irányok között említette Budapest imázsának javítását, a nagy befogadó képességű kongresszusi központ felépítését és hatékony értékesítését, valamint egy hosszú távú fővárosi turizmusstratégia kialakítását. A szakma jelenlévő képviselői a célokkal egyetértettek. A felvetések között szerepelt egy budapesti kongresszusi iroda felállításának szükségessége,

A turisztikai kerekasztal tárgyalta a Budapesti közlekedési Központ most elkészített koncepcióját is, amely a turisztikai buszközlekedés anomáliáit volna hivatott rendezni. A koncepciót megküldték a Budapesti Fesztivál. és Turisztikai Központnak.

A találkozón a szintén jelenlévő Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár jelezte, hogy a budapesti turisztikai buszközlekedésről már történtek egyeztetések az NGM és a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége között, a helyzet rendezéséhez az NGM is segítő kezet nyújt.

Az aktualitások között előkerült a parlamenti belépők ügye is, e téren mind a főpolgármester helyettes, mind a helyettes államtitkár segítséget ígért a MUISZ-nak.

Az eseményen bemutatták a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ két új munkatársát is. Márciustól a turisztikai divízió vezetője Pap Mária, akit korábban az MT Zrt. berlini külképviselőjeként ismerhetett a szakma, a hálózati vezető pedig Dedák Angéla, aki korábban az MT Zrt. hágai képviseletét vezette.  Mindketten a Dél-Alföldről érkeznek új munkakörükbe.