A Babelben van a legjobb mosdó

Forrás: turizmus.com

 2015. június 24. 21:25

Idén először osztották ki az Év Éttermi Mosdója díjat a Malackaraj.hu szervezésében. A szakmai zsűri szerint a győztes a Babel Budapest, a közönség a Mericano Bar mosdóját szereti a legjobban, a legjobb pelenkázó pedig mindössze két négyzetméteren valósult meg, a Café Alibiben.

A szakmai zsűrit Péter Anna, a Malackaraj bloggere, Vágó Réka formatervező, Vajda Pierre gasztrokritikus és Jókuti Világevő András gasztroblogger alkotta.

Fődíj: Babel Budapest

Az étterem dizájnjával teljes harmóniában lévő mosdó padlótól-plafonig tükrös falaival, vonzó hengerbe helyezett törülközőivel és lágy formájú mosdójával egyszerre izgalmasan magamutogató és otthonos. A Babel Budapest tulajdonosa, Hlatky-Schlichter Hubert elárulta azt is, az újonnan megnyitott Babel egyetlen olyan elemet tartalmaz, mely a régi helyen is a mellékhelyiség éke volt, mégpedig a mosdókagylót.

 

Legjobb pelenkázó: Café Alibi

Egy WC-ülőke a nagyoknak és egy a kicsiknek, valamint a vécékagylóra hajtható kipárnázott lappal a Café Alibi tulajdonosa, Vági László bebizonyította, hogy egy pelenkázó kialakításához nem hely és pénz, hanem akarat és ész kell csupán. A pelenkázót ráadásul maga tervezte és kivitelezte, ilyen kicsi helyre ugyanis nem lehetett semmit készen kapni.

 

Közönségdíjas: Mericano Bar

A Bazilika mellett idén nyílt meg a Mericano Bar, ahol Szendrő Péter belsőépítész a mosdóban is követte a Dél-Olaszországban a II. világháború után jellemző amerikanizálódásnak megfelelő dizájnelemek használatát, ugyanakkor magyar vonatkozást is sikerült belecsempésznie a kiegészítőkbe, hiszen például a női/férfi mosdótálak hátterében régi bontott Zsolnay kerámia díszíti a falat. Bár a tér a kézmosóknál közös, a színek alapján könnyedén eltalálhatják a vendégek, melyik kinek az oldala, nem beszélve a mosdó előterében elhelyezett hatalmas sminktükörről.