A jövőben Disney-hercegnőkkel is összefuthatunk a párizsi vidámparkban

Forrás: turizmus.com

 2024. április 23. 16:16

Több évig tartó fejlesztéssel új életet akar lehelni második párizsi vidámparkjába, a Walt Disney Studios Parkba a Disney.

A vidámpark új neve Disney Adventure World lesz, és a területe is megnő közel a kétszeresére. A kétmilliárd eurós beruházás, mint azt már korábban bejelentették, egy Jégvarázs-témapark (World of Frozen) kialakítását is magában foglalja; egy ilyen témapark nyílt meg nemrég a hongkongi Disneylandben is.

A Disneyland Paris szándéka szerint a Disney Adventure World „egyedülálló kalandokat kínál majd magával ragadó világokban”, a másik párizsi vidámpark, a Disneyland Park „tökéletes kiegészítőjeként”.

A Jégvarázs-témapark megnyitásakor egy 70 ezer köbméteres víztömeg, az Adventure Bay szélén fog elhelyezkedni. Ez lesz a park bővítésének a középpontja, és csomópontként szolgál majd az új területekhez és élményekhez. A Disney tájékoztatása szerint az Adventure Bay szórakoztató színpadként is funkcionál majd, szökőkutakat, zenét, fényeket és speciális effekteket ötvöző látványosságokkal.

Több évig tartó fejlesztés kezdődött a Disneyland Paris második vidámparkjában

Fotó: 123rf.com

A munkálatok már elkezdődtek, az egyes attrakciókat időnként le fogják zárni. A park bejárati épületét már ebben a hónapban elkezdik átalakítani, és majd a régi hollywoodi filmszínházakat idéző épületként nyílik újra 2025 tavaszán.

Az új hullámvasút a Rapunzel Tangled Spin nevet viseli majd, és az itthon Aranyhaj és a nagy gubanc címen futó animációs film témáját követi majd. Egy új étteremben pedig a Disney-hercegnőkkel találkozhatnak a vendégek.

A Disney tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a következő tíz évben mintegy 60 milliárd dollárt fektet be az élményszegmensbe. Az összegből a témaparkok és a hajós körutazások kapacitásait bővítik és fejlesztik. A vállalat szerint több mint ezer hektárnyi földterületen van lehetőségük bővíteni a meglévő vidámparkokat.

Bob Iger, a The Walt Disney Company vezérigazgatója szerint a vállalat eddigi története során óriásit növekedett azáltal, hogy megfelelő mennyiségű tőkét fektetett be a megfelelő projektekbe a megfelelő pillanatban. Most pedig újra fel akarják turbózni a növekedésüket az üzletágba történő, erőteljes stratégiai befektetéssel.

A Disney azóta több fejlesztést is bejelentett – adta hírül a Forbes.