A Mondial Assistance is segít a bajba jutott utasok kárenyhítésében

Forrás: turizmus.com

 2017. július 05. 12:36

Az elmúlt hétvégén bekövetkezett Green Holidays csődje miatt sok nyaralni vágyó pár és család került igen nehéz helyzetbe, többségük egyáltalán nem vagy csak részben tölthette le a befizetett nyaralását és ezen utasok kártalanítása valószínűleg hetekig elhúzódhat...

A Mondial Assistance nem állt kapcsolatban sem a Green Travel, sem pedig a Green Holidays saját irodáival azonban az egész országra kiterjedő Partner utazási irodái előszeretettel értékesítették utasbiztosítási és útlemondási termékeiket a fent nevezett utazásszervező útjaihoz. Mivel igen sok károsultja van a Green Holidays csődjének, és azok 100%-os kártalanítása kétséges, ezért úgy döntött a Mondial Assistance vezetősége, hogy a saját hatáskörén belül igyekszik azon károsult utasokon segíteni, akik Mondial Assistance utasbiztosítással vagy útlemondási biztosítással rendelkeztek.

 

Őrangyal vagy Őrangyal mini utasbiztosítással rendelkezők esetén:
Akik vásároltak érvényes utasbiztosítást múlt vasárnapig, de már nem tudják megkezdeni az utazásukat, lehetőséget biztosítunk az utasbiztosításuk törlésére és a díj visszafizetésére. Ezt az illetékes utazási irodák a rendszerünkben elvégezhetik, illetve jelezhetik ügyfélszolgálatunkra ennek igényét.

Útlemondási vagy TO (BBP+sztornó) biztosítással rendelkezők esetén:
Ebben az esetben az ügyfél, a biztosítási termék megkötésével már kockázatban van, tehát ezek a kötvények már érvénybe léptek, az erre vonatkozó szolgáltatások megkezdődtek. Alapesetben ezek a kötvények nem lemondhatóak, azok díjai nem visszafizethetőek. Azonban méltányosságból, a nagy számú károsultat figyelembe véve, ezen kötvények törlésére és módosítására is ad lehetőséget a Mondial Assistance. Minden egyes ilyen kötvény módosítását és törlését, kérik, hogy írásban adják le Partnereik az ügyfélszolgálatukra e-mailben (Green törlés/foglalás + kötvényszám). Így ez alapján a károsultak visszakaphatják a biztosításra befizetett összeget Partnereinken keresztül.

Partnereink visszajelzése alapján elég sokan kötötték meg a Mondial Assistance 100%-os útlemondási biztosítással rendelkező utasbiztosítását (TO), mert ár-érték arányban igen kedvező és szolgáltatás színvonalában pedig kimagaslónak számít.

Szeretnénk, ha ezzel a gesztussal is hozzá tudnánk járulni ahhoz, hogy a Green Holidays csődje által okozott, utazási irodákba vetett bizalom javulhasson. Reméljük, hogy az utasonkénti néhány ezer vagy tízezer forintos visszatérítéssel egy kicsit MI is segíthetünk a bajbajutott utasokon – nyilatkozta Nagy Róbert a Mondial Assistance Magyarországi Fióktelep vezetője.