CheckINN: Bérelhető minigalériák éttermeknek, szállodáknak

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2024. április 03. 14:29

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által létrehozott CheckINN turisztikai innovációs hub versenyén az induló háromfős csapatoktól olyan innovatív ötleteket várnak, amelyekkel elősegíthetik a hazai turizmus megújulását. Cikksorozatunkban bemutatjuk a verseny nyerteseit és különdíjasait.

Ebben a hónapban a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóiból álló „ImagInn” csapatát ismerhetjük meg, akik a Szállodaipar-vendéglátás kategóriában vihették haza a verseny különdíját.

A verseny egyik fő célja a hazai turizmust fellendítő új ötletek bevonzása, valamint a turizmus pályára készülő hallgatók szakmai támogatása mentorációval és tudásbővítéssel. Az idei évben tizennyolc egyetemről közel száz hallgató szállt versenybe a kétszer hárommillió forintos fődíjért.

A 2023 őszén elindult pályázaton a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai bizonyultak a legvállalkozóbb szelleműnek, de sok projekt érkezett a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóitól is.

A díjazott csapatok kiemelkedő munkájukkal hozzájárulhatnak a hazai turizmus megújulásához. A verseny évről évre bizonyítja, hogy a felsőoktatási hallgatók kreativitása és elkötelezettsége kulcsfontosságú a magyar turizmus fejlődésében.

Az idei évben bevezetett mentoráció és élő prezentáció – amely közel száz fő jelenlétével zajlott – nemcsak a kreatív ötletek bemutatására szolgált, hanem arra is lehetőséget biztosított a diákoknak, hogy személyesen is kapcsolatba lépjenek a turisztikai szakma képviselőivel, és értékes visszajelzéseket kapjanak projektjeik továbbfejlesztéséhez és személyes szakmai fejlődésükhöz.

A CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny díjazottjait a február 1-jén megrendezett Turizmus Évadnyitó Gálán hirdették ki. A Szállodaipar-vendéglátás kategóriában az „ImagInn” elnevezésű kezdeményezés kapta meg a különdíjat. A győri Széchenyi István Egyetem hallgatóiból álló csapat– Fukszberger Júlia, Bognár Barnabás és Csóka Lilla – egy olyan digitális fejlesztést tervezett, amely segíti a feltörekvő művészek és a vendéglátóegységek együttműködését.

Az ImagInn csapatának tagjai a Turizmus Évadnyitó Gálán

Fotó: Grósz Balázs

Az „ImagInn” weboldalon művészek mutathatják be alkotásaikat, amelyek közül a vendéglátó egységek kiválogathatják, melyiket szeretnék kiállítani.

Fukszberger Júlia, a Széchenyi István Egyetem turizmus-vendéglátás szakos végzős hallgatója Sárvárról származik, így életében mindig nagyon fontos szerepet töltött be a fürdőkultúra, a turizmus. Jelenleg szobafoglalási asszisztensként dolgozik a Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spában, ami nagyban segíti, hogy első kézből ismerje meg a komplex szállodai látásmódot. A jövőben Budapesten szeretne a szakmában elhelyezkedni, hogy más perspektívából is láthassa a szakma kihívásait. A projektben ötletgazdaként vett részt, a társadalmi és piaci hasznosság és a piac meghatározása volt a feladata, illetve a videó és a pitch dizájnját is ő tervezte.

A dunaszerdahelyi Csóka Lilla is a Széchenyi István Egyetem végzős hallgatója, marketing mesterképzésre jelentkezett, és jelenleg második szakmai gyakorlatát tölti szülővárosában a Thermalparknál, adminisztratív munkakörben. A későbbiekben is szeretne a turizmus-vendéglátás
szektorban dolgozni, leginkább a gasztronómia érdekli, és szívesen indítana saját vállalkozást is.

A csapat két tagja: Csóka Lilla és Fukszberger Júlia mutatja be a projektet

Fotó: CheckINN

Bognár Barnabás a turizmus-vendéglátás alapképzés során Bajorországban tölthette a szakmai gyakorlatát, ahol rengeteget fejlődött a nyelvtudása, ezenfelül külföldi szakmai tapasztalatot és élményeket is szerezhetett. A jövőben a gazdasági szférában képzeli el magát, mivel már majdnem
két éve egy gazdasági társaságnál dolgozik az egyetem mellett. Az ötlet megvalósítása során ő felelt a marketingstratégia kidolgozásáért.

„Sokat olvastunk, illetve hallottunk a képzőművészek jelenlegi helyzetéről, lehetőségeiről. Ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk, beszélgettünk a témában jártas személyekkel, akik alátámasztották azt a gondolatot, hogy nehéz a galériák és kiállítótermek kínálatába bekerülni. Azt gondoltuk, hogy ezt a problémát hatékonyan lehet orvosolni azzal, hogy egy egyedi turisztikai terméket hozunk létre, amelynek révén a műtárgyak a vendéglátás részévé válhatnak” – mondták el a kezdetekről a csapattagok. A projekt tulajdonképpen egy weboldal és applikáció segítségével összeköti a vendéglátóipari egységeket, szállodákat a művészekkel, műalkotásokkal, a vendégek pedig fél éven keresztül megcsodálhatnak egy-egy alkotást az
adott helyszínen.

„Az időszakok végén mi biztosítjuk a jutalékok kiosztását, hiszen amellett, hogy támogatni kívánjuk a művészeket, a helyszínként közreműködő szolgáltatókat is honorálni kell.”

Az élő pitch rendezvény az izgalom ellenére a versenyzők egyik kedvenc részének bizonyult. Sikerült felülkerekedniük a lámpalázon, és elmondásuk szerint a későbbiekben bátrabban állnak majd színpadra, nézőközönség elé új ötleteikkel. „A személyes prezentálás során még jobban meggyőzhettük a közönséget, hogy ötletünk igenis megállná a helyét a piacon. Az esemény különlegessége volt számunkra, hogy a MOME-n került megrendezésre, hiszen a projektünk is nagyban összefügg a művészettel” – osztotta meg lapunkkal Barnabás.

Nehézségek természetesen bőven akadtak a versenyzők számára, főként az ötlet kidolgozásánál és az idejük beosztásánál. Nehezen találtak emellett olyan biztosítótársaságot, amely a műtárgyakhoz megfelelő biztosítást ajánlana, mindössze egy szakember tudott segíteni nekik. „Büszke
vagyok, hogy sikerült megbirkóznunk a nehézségekkel, és ilyen szép eredményt értünk el. Természetesen a felkészítő tanárunk, Happ Éva segítsége nélkül ez nem jöhetett volna össze” – tette hozzá Lilla.

A verseny során és után is többször kaptak pozitív visszacsatolást arról, hogy a megálmodott projektet érdemes lenne megvalósítani. Ennek fényében remélik, hogy a jövőben szélesebb körben is megismerhetik az emberek a küldetésüket, és szeretnék megtalálni a megfelelő módot a projekt optimális megvalósítására.

„Szerencsére a CheckINN csapata sem engedte el a kezünket, ajánlottak mentorációt és szakmai beszélgetéseket az ötlet továbbfejlesztéséhez, illetve szoftverfejlesztők, újságírók, egy étterem és egy szálloda is jelezte, hogy segítene minket az első fázisban, aminek nagyon örültünk” – mondta Júlia.