Elégtelen ügyfélkezelés miatt figyelmeztetést kapott a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2022. december 18. 08:16

A brit Civil Aviation Authority (CAA, polgári repülési hatóság) „határozott aggodalmainak” adott hangot a magyar Wizz Air légitársaság nagy-britanniai működésével kapcsolatban.

„Elfogadhatatlannak” nevezzék a Wizz gyakorlatát, mivel a légitársaságnak nagyságrendekkel több panaszkezelési ügye eszkalálódik, mint másoknak, szerintük a brunei légitársaságnak is sokkal jobb a panaszkezelése – írja az Independent cikke alapján a hvg.hu.

A CAA megállapította, hogy a légitársaság minden egymillió utasára 811 olyan panasz jut az Egyesült Királyságban, amelyet a Wizz Air nem old meg, és ezért a panaszosnak független szervekhez kell fordulniuk, ha megoldást szeretnének kapni a problémájukra.

A Wizz Air bocsánatkérő közleménye szerint a panaszok 91 százalékát már rendezték

Fotó: 123rf.com

Ez a szám még a második legrosszabb adatokkal rendelkező Royal Brunei Airlinest is messze felülmúlja – náluk 555 panaszt kell független hatósághoz vinni. Viszont mindenki másnak kevesebb mint fele annyi ilyen ügye van millió utasra vetítve, mint a Wizz Airnek: az EasyJetnek például 245, a Ryanairnek 235, a British Airwaysnek pedig 166.

A Wizz Air kiadott egy bocsánatkérő közleményt, amely szerint a rekordszámú panasz 91 százalékát már rendezték, továbbá megduplázták az ügyfélszolgálati munkatársaik számát.