Külföldön is terjeszkedik a budapesti tuktuk

Forrás: turizmus.com

 2017. május 22. 15:50

Több európai nagyvárosban tervezi szolgáltatása bevezetését a Budapest Tuktuk, amelynek első állomása Bécs lenne.

Az olasz Piaggio motoros szerkentyűből már 9 furikázik a fővárosi nevezetességek környékén, és újabbak vásárlását is tervezik. A budapesti szolgáltatás fejlesztése folyamatos, idén júliusra szeretnék elérni, hogy 12 jármű álljon forgalomba – tudtuk meg Kovács Tamástól, a három éve működő cég igazgatójától.

A közeli jövőben tervezik a szolgáltatás elindítását több európai nagyvárosban, melynek első állomása Bécs – itt lassan a végéhez érnek az egyeztetéseknek –, de tárgyalnak több más fővárosban is az ottani turisztikai szakma képviselőivel.

A tuktuk olyan helyekre is elviszi a turistákat, ahová más közlekedési eszköz nem

Fotó: Budapest Tuktuk

Elsősorban középkorú, vagy annál idősebb, főleg nyugat-európai, tehetősebb turisták választják ezt a városnéző formát, akik többnyire 4-5 csillagos szállodákban laknak. A nyitott kétszemélyes kocsik vezetői, ha kell, angol nyelven adnak tájékoztatást egy-egy, olykor más közlekedési eszközzel meg sem közelíthető helyszínről.

A Citadella velük közelíthető meg leginkább, hiszen közvetlenül az építményekhez és a szobrokhoz juthatnak fel a turisták a tuktukkal. A Filozófusok kertje, a Várkert Bazár, a Tabán is így élvezhető talán legjobban.

A városnéző séták – amelyek bármikor megszakíthatók egy kis fotózás erejéig – gasztronómiai programmal is kiegészülnek: borkóstoló a Bazilikánál, gulyáslevesezés a Várban, koktélozás az Andrássy úton – ezeknek mindig nagy sikere van. Egyes túrák dunai hajózást is magukban foglalnak.

Ma már nemcsak turisták, de különféle rendezvények szervezői is szívesen bérelnek tuktukot, és újabban belföldi gyermekes családok is érdeklődnek e sajátos motorokkal való utazás iránt.