Teljes kapacitással indult a főszezon az ETI-nél

Forrás: turizmus.com

 2023. június 22. 16:03

Az ETI negyedik charterjárata is elindult június 21-én Egyiptomba, a járatot az Egyiptom-specialista utazásszervező régi partnere, a Fly Egypt légitársaság üzemelteti.

Június 21-én, szerdán este 181 utassal a fedélzetén elindult Budapestről az ETI Sharm el Sheikhre közlekedő chartere. A járatot az Egyiptom-specialista utazásszervező régi partnere, a Fly Egypt légitársaság üzemelteti és várhatóan október végéig közlekedik.

Hurghadára a két már üzemelő járat mellett előző héten, június 14-én indult el a cég harmadik chartere, ezekkel együtt tehát heti négy ETI-járattal hetente mintegy 700-750 nyaraló kiutazására van lehetőség őszig budapesti indulással. Elemzés alatt áll továbbá egy ötödik járatlánc elindítása néhány rotáció erejéig, valamint a 2023/24-es téli szezonra is foglalhatóak hurghadai programok, pénteki és vasárnapi indulással – tájékoztatta lapunkat Kerekes Gábor irodavezető.

Őszig heti 700-750 nyaraló utazhat Vörös-tengeri üdülőhelyekre az ETI-vel Budapestről

Fotó: ETI

A nemrég tapasztalt járatkésések kapcsán az irodavezető elmondta: április-májusban valóban volt egy időszak, amikor több vasárnapi járatuk komoly késéssel közlekedett. Ennek általuk előre nem látható és elkerülhetetlen műszaki és szervezeti okai voltak: a légitársaságnál átmeneti kapacitáshiány lépett fel, amit új partnerek bevonásával május közepére sikerült orvosolniuk, így azt követően számottevő késés már nem fordult elő. Mindenesetre köszönik az utasok türelmét és partnereik együttműködését.

Hurghadai programok már a téli szezonra is foglalhatók

Fotó: ETI

Pár külföldi, határhoz közeli repülőtérről (Pozsony, Bécs, Graz, Kassa, Kolozsvár, Ljubljana) is indul ETI-charter Hurghadára, sőt a szlovén fővárosból Sharm el Sheikh-re is – alkalomadtán ezek is érdekelhetik a honi utazóközönséget, a járatok magyar nyelven is foglalhatóak a cég internetes oldalán, illetve az értékesítő partnereknél.