Több fronton is erősítette szabadidős kínálatát az OTP Travel

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2016. március 30. 17:19

A tavalyi évet 15,9 milliárd forintos árbevétellel záró OTP Travel az idei szezonra megerősített szabadidős kínálattal rukkolt elő. Újdonság, hogy külön katalógusban jelentették meg a tengeri hajóutakat – derült ki a cég nyári árualap-bemutatóján.

„Amikor 2008-ban kitört a válság, tudatosan döntöttünk úgy, hogy visszavonulunk a szabadidős utaztatásból, most pedig elérkezettnek láttuk az időt, hogy újra erősítsük ezt a területet" – ezzel nyitotta meg Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezetője szerdai katalógus-bemutatójukat az egy hónapja megnyílt Hotel Moment Budapestben. Mint fogalmazott, erre a döntésre biztos alapot ad cégük 2015-ben elért 15,9 milliárd forintos árbevétele és a szervezeti átalakítás nyomán megerősített szabadidős üzletág szakképzett kollégái. Köztük Bagoly Tamás, aki idén márciusban csatlakozott a csapathoz a kiutaztatási üzletág új vezetőjeként.

„Az OTP Travel nem szeretne az internettel konkurálni" – hangsúlyozta Mikola György értékesítési és marketingvezető, célkitűzésük az, hogy az utazni vágyóknak olyan tartalmas csomagokat kínáljanak, amelyeket azok az internet segítségével, egyedül nem tudnának összerakni. Az ajánlataikban foglalt pluszok, többletszolgáltatások által kívánják megnyerni maguknak az utazókat.

Az utazási irodánál tavaly ősz óta megvalósult B2B fejlesztéseket ismertette Lázár Gergely, a repülőjegy-értékesítésért felelős viszonteladói vezető. Szerződött partnereik számára komplex foglalási felületet fejlesztettek ki számos praktikus funkcióval. Az agents.otptravel.hu oldalról nemcsak regisztrált felhasználóik, hanem minden szerződött partnerük számára letölthetők értékesítési segédanyagok, a katalógusok termékcsoportok szerinti bontásban, a különböző termékek általános szerződési feltételei, a hajóútra vonatkozó útlemondási biztosítás feltételei, szerkeszthető formában szóró- és kirakati anyagok, amelyek így az adott iroda saját arculatára szabhatók. Hosszú távú céljuk az oldalba kapacitáskezelő funkció beépítése a foglalási folyamat egyszerűsítése érdekében. Ugyanakkor a repülőjegyek esetében a kártyás fizetés lehetőségének megteremtésével már tudják biztosítani a 3 napon belüli foglalási lehetőséget, munkaidőtől függetlenül. Az online fejlesztéshez kapcsolódó fontos változás, hogy a repülőjegyre és a szállásra vonatkozó viszonteladói szerződéseket a jövőben szétválasztják. Nagyközönségi honlapjuk az egyszerű kezelhetőség jegyében szintén megújult.

Az OTP Travel 2016-os szabadidős ajánlatait két katalógusban foglalta össze, a tengerparti nyaralásokat, körutazásokat, városlátogatásokat, valamint a belföldi üdüléseket tartalmazó kiadvány mellett idén először külön katalógust kaptak a tengeri hajóutak, ezzel is demonstrálva e termék jelentőségét az árualapban. A kínálatot bemutató Bakó Balázs viszonteladói vezető kiemelte: a 9 csoportos hajóút mellett egyéni hajóutak is foglalhatók náluk. A csoportos hajóutakkal – melyeket minden esetben magyar idegenvezető kísér – elérhető területek között vannak a mediterrán térség mellett a norvég fjordok, Alaszka, Kanada Új-Angliával és Manhattannal, a mexikói riviéra Los Angelesszel, Japán Dél-Koreával, a Karib-térség Panamával és Costa Ricával kombinálva. Immár hét hajótársasággal dolgoznak együtt, a legszorosabban az olasz MSC-vel és a spanyol Pullmantourral, de idei újdonságként kínálják például a 30-40-es évek hangulatát visszaidéző Queen Elizabeth-et a Cunard Line jóvoltából, vagy a filmes mesék világát a Disney Cruise Line-nal.

Kulturális körutazásaik között olyan gyöngyszemek találhatók, mint a tavaly nagy sikerrel bevezetett Irán, emellett Izrael, Skócia, a balti országok Szentpétervárral, az USA keleti és nyugati partja, vagy éppen Kína és Hongkong. Idén szakítottak azzal, hogy „csak" tartalmas, programokban gazdag utakat kínáljanak, az utasigényeket figyelembe véve több körutazásba is beiktattak pihenőnapokat, így például a Szentföld, Szicília, Barcelona, Bangkok vagy az azték Mexikó is elérhető náluk tengerparti üdüléssel. Portugáliában és Spanyolországban erősítettek, a magyar piacról kivonuló TAP Portugal légitársaságot részben átszállással, részben bécsi reptéri indulással váltották ki (busztranszferrel).

Tengerparti üdüléseket a mediterrán és a Földközi-tengeri térség mellet Mauritiuson, a Seychelles-szigeteken és Balin is kínálnak. Aki pedig a zsúfolt nyaralóhelyek helyett vidéki nyugalomra, friss levegőre és madárcsicsergésre vágyik, az rusztikus villák és farmházak közül válogathat Toscanában, Provance-ban vagy éppen Gozo szigetén.

Nyári katalógusuk utolsó 30 oldalát – a hazai utaztatók között ritka kivételként – belföldi árulapjuk tölti meg, 60 szálláshely ajánlatával.

A katalógus-bemutatót az On the Spot című sikeres tv-sorozat készítőinek, Cseke Eszternek és S. Takács Andrásnak az előadása zárta.