Több útvonalát is újraindítja a British Airways az idei évben

Forrás: turizmus.com

 2024. március 06. 11:43

A British Airways a következő két évre egy 7 milliárd font értékű fejlesztéscsomagot jelentett be, mely többek között útvonalak újraindítását, ingyenes fedélzeti üzenetküldést, teljesen megújuló weboldalt és mobilalkalmazást, valamint új, rövid távú járatokra szánt üléseket is magába foglal.

A légitársaság ősszel újraindítja járatait Londonból Bangkokba és Kuala Lumpurba. Október 28-ától Gatwick és Bangkok között heti három járat fog közelekedni, míg november 10-től a London Heathrow-ról Kuala Lumpurba indul majd napi járat. Emellett a légitársaság március 31-én járatokat indít a marokkói Agadirba, április 20-án visszatér Abu Dhabiba, május 18-án pedig a törökországi Izmirrel bővíti hálózatát.

A British Airways bemutatta az új, rövid távú járatokra szánt Euro Traveller és Club Europe üléseket is, amelyek a légitársaság következő A320neo és A321neo gépein kapnak majd helyet. A tervek szerint májusban érkezik nyolc új repülőgép, amelyeken az újratervezett kabinok extra nagy tárolókkal is fel vannak szerelve a poggyászok számára.

Több járatot is újraindít a British Airways

Fotó: British Airways / Facebook

 

A British Airways Executive Club tagjai a fedélzeten ingyenesen küldhetnek üzeneteket a WhatsApp, iMessage, Facebook Messenger és Teams Chat felületein, függetlenül a kabin méretétől. A szolgáltatás április közepétől minden wifivel felszerelt repülőgépen elérhető lesz a repülés teljes időtartama alatt.

Jelenleg a légitársaság teljes Gatwick-i flottájában és a Heathrow-i flotta több mint 80 százalékában elérhető internet a fedélzeten, azonban a tervek szerint ez 2025 végére a flotta 100 százalékára fog kiterjedni. Mindemellett tervezik egy új weboldal és mobilalkalmazás elindítását is 2024 végére, amely több lehetőséget nyújt majd az online ügyintézésre – írja a Business Traveller.