Kalifornia inspirálta fogások a Tribe Budapest Stadium éttermében

Forrás: turizmus.com

 2024. június 27. 08:52

A fine diningtól a street foodig Kalifornia számos éttermének és kifőzdéjének kínálatát tanulmányozta át Maszarek Ottó séf, hogy a Tribe Budapest Stadium hotel éttermében olyan ételkreációkat álmodjon meg, melyekben a saját személyisége és a magyar konyha legfontosabb elemei is összefonódnak.

Egyszerre volt könnyű és nehéz Maszarek Ottó dolga: „A hotelek éttermeinek mindig nagyobb kihívást jelent, hogy felkeltsék a vendégek érdeklődését, ráadásul minket nem is a belváros kellős közepén találnak. Nagy segítség viszont, hogy konyhánkban a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésünkre, a thermomixtől a paco jeten át a szuvidáláshoz szükséges technológiákig. Az elképzelt fogásokat így a legjobb minőségben készíthetjük el, és a Tribe stílusának köszönhetően megnyerő, hangulatos környezetben kínálhatjuk a hozzánk betérőknek. Rendre azt tapasztaljuk, hogy ha valaki megkóstolta már az ételeinket, általában hamar, újra és újra vissza fog térni” – mesélte.

Kalifornia inspirálta fogások az étlapon, elöl középen a császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával

Fotó: TRIBE Stadium

A kaliforniai és magyar, hagyományos és formabontó fogásokat egyaránt felvonultató étlapon az avokádóleves jól megfér a gulyás mellett – ahogy a tonhal ceviche avokádóval és eperrel, vagy épp a császárhús amaréna cseresznyével, pisztáciával, jus-vel és sült csicsókával. A pappardelle tépett vaddisznóraguval, illetve az ördöghalfilé vaníliás feketegyökérrel, medvehagymás tortellinivel és snidlingolajjal a legváltozatosabb igényeket és elképzeléseket is maximálisan kielégíti. De készül fogás petrezselyem velouté-val, van gombás rétes, és olyan desszert is, amelyet a whisky és a cseresznye találkozása tesz igazán különlegessé. Ezeket egy sajtóebéd keretében mutatták be.

Havas Dóra gasztroblogger is átélte már a Tribe Table nyújtotta élményt, a séffel beszélgetve, az ételeket kóstolva. „A kaliforniai életérzés mindig is közel állt hozzám, ez a Tribe konyhájában könnyed, laza, de mégis izgalmas és tartalmas ételeket jelent. A hotel dizájnja erre még ráerősít, így olyan itt enni, mintha tényleg elutaztam volna” mondta.

Maszarek Ottó és Havas Dóra

Fotó: TRIBE Stadium

Maszarek Ottó séf, aki több hazai étterem mellett Salzburgban is éveken át dolgozott szakácsként, az ibis&Tribe Budapest szálloda étterme mellett 2024 májusa óta a hotel legfelső szintjén található Cloud IX Skybar executive chefje is.

A séf egy könnyedén elkészíthető és sokféleképpen felhasználható receptet is megosztott velünk, ha valaki az otthonában szeretné átélni az éttermi élményt.

Fetasajtkrém receptje

Hozzávalók:

  • 200 g görög feta sajt
  • 100 g görög joghurt (vagy ízlés szerint több)
  • 1/2 teáskanál török bors (Aleppo bors) vagy ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve vagy apróra vágva
  • 1 kis paradicsom, finomra vágva (opcionális)
  • Friss bazsalikom a díszítéshez
  • Extra szűz olívaolaj a tálaláshoz

 

Elkészítés:

1. Előmelegítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra légkeveréses módban.

2. Sütés: Csepegtessük le a feta sajtot, és helyezzük egy tepsibe vagy sütésálló serpenyőbe. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig, amíg a teteje barnás nem lesz. (Nem szükséges lefedni.)

3. Hűtés: Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

4. Keverés: Tegyük a sült feta sajtot egy tálba, és keverjük össze 100 g görög joghurttal, frissen őrölt borssal, fokhagymával, és ízlés szerint az apróra vágott paradicsommal. Használjunk kézi keverőt vagy villát, hogy krémes állagot kapjunk.

Tipp: Ha krémesebbre szeretnénk, adjunk hozzá több joghurtot.

5. Tálalás: Tegyük a krémet egy kis tálba, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, és díszítsük friss bazsalikommal.

6. Fogyasztás: Hidegen tálaljuk. Kiválóan illik pirítóshoz, grill zöldségekhez, sertés- és csirkehúshoz, valamint tengeri halas ételekhez.