TOP 50: Gerendai Károly

Forrás: turizmus.com

 2017. május 08. 11:27

Bár a fesztiválok napi szervezésétől kicsit eltávolodik, továbbra is számos projekten dolgozik – itthon és külföldön egyaránt. A Sziget Kft. és a Costes éttermek tulajdonosa számára nem válik külön a munka és a szórakozás, azzal foglalkozik, ami a hobbija.

Az elmúlt évben, a European Festival Awardson a Sziget nyerte el a legjobb zenei felhozatal, a VOLT a legjobb közepes méretű fesztivál díját, s 2017 elején a fellépők kedvencének járó díjat is a Sziget kapta. Márciusban a Costes megtartotta, a Costes Downtown pedig megszerezte első Michelin-csillagát. „Nem számítottunk rá, és egy kicsit megelőlegezett bizalomnak éreztük ezt az elismerést, hiszen az őszi teszteléskor még csak fél éve üzemelt a Costes Downtown, de persze nagyon örültünk.”

Májusban a Gourmet Fesztivál az esős időjárás ellenére is sikeres volt. 2017-ben azonban továbbfejlesztik a tematikát és megjelenítik a közép-európai régió ízeit is, külföldi vendégekkel – séfekkel és éttermekkel egyaránt –, míg a fókuszba most az eper és a mangalica kerül. „A turisztikai stratégia egyik célja, hogy Budapest a régió gasztrofővárosa legyen, mi pedig arra törekszünk, hogy a régió legjelentősebb gasztroeseménye legyen a Gourmet Fesztivál” – magyarázza Gerendai Károly, aki az MTÜ munkájában külső tanácsadóként vesz részt.

Gerendai Károly

Fotó: Dombóvári Judit

Május végén, az egri Music Hungary konferencián a hazai zeneipar szereplőinek szervezett éves fórumot, miközben elindult a Budapest Park újabb, az eddigieknél is sikeresebb évada. A Gyereksziget után egymást követték a fesztiválok – a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand, amelyek sorra döntötték meg a nézőcsúcsokat.

A szezon végén azonban Gerendai Károly úgy döntött, 2017-ben átadja a stafétát. Bár a cég vezetőségében benne marad, az operatív feladatoktól kicsit hátrébb lép. „Ez lesz a 25. Sziget, amelyet a csapattal, közösen építettünk fel. A mennyiségi növekedés határait már elértük, ezért a napi operatív munkát rájuk hagyhatom, nekem marad a stratégia és az új piaci lehetőségek kiaknázása, ami nekem is kihívást jelent még. Ráadásul azáltal, hogy idén egy nemzetközi befektető partner társult a Szigethez, komoly lehetőségek nyíltak a régóta tervezgetett nemzetközi terjeszkedés terén is.”

Júliusban megnyílt a Lupa-tó strand és vízisport-központ, amely már az első (fél) szezonban ismertté és népszerűvé vált. „A vizek városaként ismert Budapesten eddig hiányzott a természetes víz mint strandolási lehetőség, a Lupa viszont ivóvíz-minőségű tó, adottságaira építve először a fürdési, sportolási lehetőségeket, s a hozzájuk kapcsolódó vendéglátást és egyéb szolgáltatásokat bővítjük.”

A Budapest Eye kénytelen volt egy szezont kihagyni, de februártól egy ideiglenes kerékkel újra betöltik az Erzsébet teret, és továbbra is cél, hogy Budapest lehessen Európa második legnagyobb óriáskerekének az új otthona.

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Gerendai Károlyról további információkhoz juthat az Arcok rovatunkban.