250 millió forintos turisztikai attrakcióval bővül Alsóörs kínálata

Forrás: turizmus.com

 2022. december 22. 14:46

Csaknem 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Alsóörs önkormányzata a Vízen, földön és két keréken - Zöld tengely turisztikai fejlesztés Alsóörsön című projektre. Ezzel a kemping szomszédságában létrehoznak egy horgász-halász bemutatóhelyet, közösségi teret és pihenőhelyet.

A tervek szerint kialakítanak majd egy zöld, illetve aktív, úgynevezett turisztikai tengelyt a horgász stégtől a Varázserdő melletti, kerékpáros élményparkig, ahol a bringásokat pihenőhely fogadja, szervizoszloppal. Ez a beruházás már folyamatban van – ismertette a projektet a VeolA projekt keretében eszközbeszerzés is történt, eszerint a Veszprém Vidéki Horgász Egyesület részére csónakokat, horgász eszközöket és csónaktároló mobilházat vásároltak.

A fejlesztés a Terület és Településfejlesztési Operatív Programon belül a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható, turizmusfejlesztés című pályázati forrásból jön létre.

Alsóörs panorámája

Fotó: Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A munkát idén márciusban megkezdték, és a tervek szerint jövő év június végén fejezik majd be.