Ön is szavazhat, hogy mire költsön a főváros egymilliárd forintot

Forrás: MTI

 2023. augusztus 31. 13:28

Szeptember 30-ig lehet szavazni az egymilliárd forint keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés fejlesztési ötleteire – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Közleményük szerint szavazni minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember tud, aki regisztrál az otlet.budapest.hu oldalon vagy felkeresi személyesen valamelyik szavazópontot a városban.

Az online és offline beérkezett szavazatok összesítését követően kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott ötletek valósulhatnak meg a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig.

Kiemelték, a fővárosi közösségi költségvetés harmadik évében egyre több helyen jelennek meg a városban olyan fejlesztések, amelyek ötletei a városlakóktól származnak, és annak megvalósítására is ők adták le a szükséges szavazatokat.

Szeptermber 30-ig lehet szavazni az ötletekre

Fotó: 123rf.com

 

A közösségi költségvetés eddig megvalósult ötletei között sorolták a kutyaitatóval is ellátott ivókutakat, a több mint 90 helyszínen felállított új kerékpártámaszokat, az óbudai legális graffiti falat, az idősotthonokban tartott állatterápiás foglalkozásokat, valamint az Üllői úton és a Váci úton kialakított védett kerékpársávot.

Hamarosan elkészül a rekreációs funkciókkal bővített Szent István park a XIII. kerületben, a Mester utca növénykazettás zöldítése, valamint "új, legális street art akciók" indulnak és dunaparti ülőkockák is épülnek.