Takarítsunk okosan, hogy több legyen a szabadidőnk!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. április 02. 09:15

Jó, ha otthonunk minden szegletében a környezetbarát takarítást részesítjük előnyben. Szerencsére számos olyan praktika létezik, amivel kiválthatjuk a vegyszerek, káros anyagok használatát.

Leggyakrabban az ecet, a szódabikarbóna és a citromsav szokott szóba kerülni környezetkímélő tisztítószerként. Ha pedig látványos és gyors eredményre vágyunk, érdemes kipróbálni a Wixi kendőket is!

Ezekkel minden zugát rendbe tehetjük a lakásunknak - a padlótól a mennyezetig. A Hasznoslak kínálatban konyhai Wixi kendők és egyéb termékek is elérhetők, amelyek egy nagytakarításkor vagy mindennapi használat során is jó szolgálatot tesznek. Mivel gyorsan elérhetjük velük a kellő tisztaságot, így sok időt is spórolhatunk. Ennek köszönhetően több lesz a szabadidőnk, amit a családunkkal vagy más kellemes kikapcsolódással tölthetünk.

 

Wixi: kendő, konyharuha és mosogatószivacs

Nagy nedvszívó képességgel rendelkező, mikroszálas termékek az univerzális Wixi kendők. Előnyük, hogy szárazon és nedvesen is lehet használni ezeket. Előbbi esetben a kiömlött folyadékokat gyorsan fel tudja itatni. Utóbbi formában pedig sima vízzel kombinálva szinte bármit meg lehet tökéletesen tisztítani velük.

A Wixi konyharuhákkal az evőeszközöket, poharakat, tányérokat folt- és szöszmentesen lehet szárazra törölni. Akár a súlyuk hétszeresét is magukba tudják szívni, így a papírtörlőknek is jó alternatívái. Könnyen száradnak, ezért nem kell aggódni a gombák, baktériumok elszaporodása miatt.

Jó, ha otthonunk minden szegletében a környezetbarát takarítást részesítjük előnyben

Fotó: Stock fotó

 

Ha Önnek több inox típusú terméke van, akkor a mosogató kendőket is érdemes beszerezni, mert főzőlapokat, tűzhelyeket hatékonyan lehet velük tisztítani. A szivacsokkal pedig akár felére is csökkentheti a mosogatószer mennyiségét, és karcmentesen távolíthatja el a szennyeződéseket még a teflonedényekről is.

 

Sütő tisztítása

Az ételmaradékoktól, zsírtól könnyen meg lehet szabadítani a sütőnket vegyszerek nélkül is. Milyen praktikákat érdemes bevetni?

  • Kezdje az ecettel! 1:1 arányban vízzel hígítva és szórófejes flakonba öntve be tudja spriccelni vele a sütő teljes belső felületét. Nemcsak a baktériumokat pusztítja el, hanem kiváló zsíroldó is.
  • A makacsabb szennyeződésekre készíthet vízből és szódabikarbónából pasztát. Ez nagyon jó szagsemlegesítő is.
  • Ha pedig a tisztítás mellett friss illatra is vágyik, akkor alkalmazzon citromsavat!

A házi tisztítószereket csak le kell törölni Wixi törlőkendővel vagy piskóta szivaccsal, és máris ragyogó lesz a tűzhely.

 

Frissen tartó és tárolásra alkalmas edények

Ha már a konyháról van szó, akkor az ételek egészséges és megfelelő tárolása is örök kérdés. A Wixi edényekben fagyasztani, mikrózni is lehet, de frissentartó funkciójuk is jól működik. Ha épp kirándulni készül, akkor is magával tudja ezeket bárhová vinni.

Látható, hogy mind tárolás, mind tisztítás terén praktikus és környezetbarát megoldás a Wixi eszközök használata. Hatékony és gyors eredmény várható vegyszerek nélkül is.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.