Bécs más szemmel – Conchita, a guide

Forrás: turizmus.com

 2019. március 07. 15:00

A 2014-es eurovíziós győztes énekest, Conchita Wurstot kérték fel, hogy a több nyelven megjelenő Journal de Vienne hasábjain kalauzolja az osztrák fővárosba érkezőket.

Az Albertinával szemközti turisztikai információs központban  és számos más helyen kapható az ingyenes nívós magazin, amelynek címlapján Conchita Wurst látható. Az utóbbi években igazi celebbé nőtte ki magát, a legutóbbi Operabálon például világsztárokkal és miniszterekkel táncolt. Az újság címlapján még rózsaszínre festett hajjal és szakállal feszít, de az Operabálra már kopasz fejjel érkezett.

A népszerű énekes, polgári nevén Thomas Neuwirth először természetesen a 2019-es Europride-ra hívja fel a figyelmet, amit június 16-án rendeznek, és amire milliókat várnak az osztrák fővárosba. A kiadvány második fő téma az Operaház, amely 150 éves fennállását ünnepli, és mindig kihagyhatatlan.

Conchita Wurst

Fotó: Wikipedia

Helyet kapnak az attrakciók között híres osztrák ételek és italok, vagy éppen a  legendás Loosbar, illetve a legnépszerűbb énekesek. A Volksgartenben Sisi szobra előtt, majd a Café Savoy bőrkanapéján üldögél rózsaszín ruhácskájában Conchita, utána a Rathausplatzon és a La Türkis Rosa Villa előtt sétál, később pedig a Kunsthistorisches múzeum kincsei között pózol. Elvezet Josef Hrdlicka szobrához, illetve kis kézműves cipész, valamint sajtkészítő műhelyekbe, a zene bécsi birodalmába  és új, divatos bisztrókba is.

Kapcsolódó cikkek

Bécs sünvédelmi programja

2019. február 07.