Először rendeznek Green Destinations tréningnapot Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2024. március 11. 14:00

A Történelmi Avas fejlesztése 2023-ban bekerült a Green Destinations TOP100 fenntarthatósági programja közé. A program részleteivel most a helyszínen is megismerkedhetnek az első magyarországi Green Destinations tréningnap résztvevői.

A fenntartható turizmus elveinek megvalósítása és terjesztése érdekében az Innotime Hungary Kft. a Bükki körrel közösen 2024. április 17-én szervezi meg az első magyarországi Green Destinations tréningnapot, amelyre Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból és Romániából is várnak résztvevőket. Az esemény nemcsak a desztinációk és turisztikai vállalkozások számára nyújt lehetőséget arra, hogy végig gondoljak a fenntarthatósági elvek saját működésükbe való beépítését, hanem a  turizmus és fenntarthatóság iránt érdeklődő szakembereknek is remek alkalom a globálisan elfogadott fenntartható turisztikai keretrendszer megismerésére.

A tréningnap célja, hogy bemutassa a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) fenntartható turizmus elvárásainak keretrendszerét és az erre építő nemzetközi minősítő rendszert.

Tavaly Miskolc is felkerült a Green Destinations TOP100 listájára

Fotó: Innotime

 

A tréningnapon neves külföldi vendégelőadók is részt vesznek: Anula Galewska, a Travindy alapítója és Helga Lukač, a Muraszombat Fejlesztési Központ szakértője, akik saját tapasztalataik alapján fognak beszélni szlovén és lengyel – már minősített – desztinációk és vállalkozások fenntarthatóbbá válásáról.

A tréningnap során minden résztvevő desztináció és turisztikai szolgáltató számára elkészül egy szintfelmérés, ami egyszerre teszi láthatóvá, hogy a GSTC standardoknak mennyiben felel meg az adott desztináció vagy szolgáltatás, illetve hogy hogyan indulhatnak el leghatékonyabban a fenntarthatóság felé vezető úton.

A Green Destinations tréningnapjára regisztrálni az Innotime oldalán lehet.