Középpontban Sisi

Forrás: turizmus.com

 2015. június 04. 12:18

A betléri kastélyban a 2015. év nyári szezonjának főszereplője a legendás Erzsébet királyné, Sisi lesz. Az Andrássy-kastélyban található szlovák múzeum a maga nemében egyedülálló kiállítást szervez.

A látogatók a betléri kastély kiállításán több, a királynéhoz kapcsolódó műalkotást tekinthetnek meg, valamint olyan személyes tárgyakat, mint például Sisi legyezője, cipője, brilliánsokkal díszített gyűrűje, amelyet a bártfai plébániának ajándékozott, továbbá az I. Ferenc József számára készített hatalmas trónszék, amelyen a szentté avatott II. János Pál pápa is ült. A kiállított tárgyak között bizonyosan nagy érdeklődésre számíthat a filmbeli királyné, Romy Schneider báli ruhája is. A kiállításhoz kétnyelvű katalógus készül.

Az eseményre több mint tizenöt szlovákiai, magyarországi és ausztriai múzeum és kulturális intézmény kölcsönzött olyan egyedülálló gyűjteményi tárgyakat, amelyek ritkán hagyják el eredeti tárlatukat és őrzési helyüket. A bemutatott műtárgyak közül több még sohasem volt kiállítva.

 

A kiállításhoz kapcsolódóan az egész nyár folyamán számos kísérő rendezvényt szerveznek. A rendezvények arca Sisi hasonmása, Erika Došeková lesz.