Vásárlás zeneszóra a bécsi piacokon

Forrás: turizmus.com

 2015. április 10. 15:30

A májusi hétvégéken kofák mellett zenekarok is benépesítik majd a bécsi piacokat, amelyek hetedik alkalommal adnak helyet a Zenepiac nevet viselő programsorozatnak. Klasszikus zene, tipikus bécsi zene és világzene egyaránt szerepel a kínálatban.

A Basis.Kultur.Wien egyesület jóvoltából a májusi hétvégéken ismét fiatalokból álló zenekarok szórakoztatják a bécsi piacok közönségét. A pénteken és szombaton 11 és 13 óra között hallható koncertek teljes sokszínűségében adják vissza az osztrák főváros zenei örökségét.

 

Klasszikus zenét – Haydnt, Schubertet és Mozartot – játszik például a Giocoso Quartett, a tipikus bécsi zene, a tangó és a klezmer a specialitása a Mocathecanak, akik saját szerzeményeket is előadnak majd. Mindkét együttes fellép a Karmelitenmarkton és a Freyungon is.

A bécsi zenét és világzenét egyaránt játszó Aasgeiger a Naschmarkt és a Brunnenmarkt közönségét szórakoztatják, a Rochusmarkt látogatói pedig a kortárs kamarazenéből kaphatnak ízelítőt a Momo Mosso jóvoltából.

A Zenepiac (Musikmarkt) rendezvényeire a belépés ingyenes, a közönség pedig zöldséget és gyümölcsöt formázó ülőalkalmatosságokon pihenhet meg.

Dátumok és helyszínek:

http://www.basiskultur.at/home/aktuelles/?tx_ttnews[year]=2014&tx_ttnews[month]=12&tx_ttnews[tt_news]=186&cHash=857d768c08ebefeee6adeb7a992dec13