SKÅL üzleti délelőtt a felhőkben

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. december 13. 03:24

Budapesten, az Up Hotel The Cloud elnevezésű tetőterében szervezett turisztikai üzleti fórumot a SKÅL International Hungary.

Az esemény résztvevőit Jávorkai Péter, a SKÅL International Hungary 10 év után leköszönő elnöke üdvözölte.

Az elnök köszöntötte a vendégként jelenlévő Szűcs Balázst, a Magyarországi Rendezvényszervezők és –Szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) főtitkárát. Jávorkai Péter elmondta, hogy a MaReSz főtitkárával tárgyalásokat kezdtek a két szervezet kapcsolatainak megerősítéséről, a SKÅL által idén megkezdett stratégiai partnerkapcsolati rendszer fejlesztésének jegyében.

Hupuczi Renáta az Up Hotel igazgatója házigazdaként üdvözölte a jelenlévőket. Jávorkai Péter felelevenítette, hogy az igazgatónő édesapja, Hupuczi László, a debreceni Cívis Hotel Aranybika korábbi igazgatója a 2000-es évek elején egyik fő mozgatója volt a SKÅL East Hungary turisztikai üzleti klub megalapításának.

Hupuczi Renáta és Jávorkai Péter

Fotó: SKÅL International Hungary

Az üzleti délelőtt első előadója Erdei Bálint, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégia megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese volt, aki a magyar turizmus aktuális kérdéseiről, az NTAK adatbázisa által kínált marketing lehetőségekről beszélt.

Erdei Bálint

Fotó: SKÅL International Hungary

A második prezentációt a SKÅL új tagja, Birizdó Ádám, a Giggle társalapítója tartotta, Jövőálló HR-stratégiák a turizmusban és a vendéglátásban: A háromlépcsős staffing modell címmel. A szektorban immár állandósuló munkaerő-problémához kapcsolódva, a digitalizáció erősítése jegyében a jövőbe mutató HR stratégiákról szólt az előadás.

Záró prezentációjában a SKÅL leköszönő elnöke a novemberi SKÅL World Congress kapcsán megemlítette, hogy a malagai kongresszus egyik legfőbb témája a fenntarthatóság volt.

A hallgatóság egy része a The Cloud teremben

Fotó: SKÅL International Hungary

A nemzetközi trendekről, az AI-ról és a turizmus digitalizációjáról szóló szakmai prezentációk mellett a kongresszus fontos eseménye volt a stratégiai szervezeti döntéseket és a kibővült Executive Board-ot megerősítő B2B üzleti fórum, és az öt éve alapított SKAL Europe Area Committee régiós testület tisztújítása is.

Jávorkai Péter elmondta még, hogy  tárgyalt a januárban megkötendő stratégiai partnerségről a SKÅL Hamburg vezetőivel, valamint a már meglevő „twinning” partnerek , a SKAL Tasmania,  a SKAL San Francisco és a dél-afrikai borturisztikai régióban erős SKAL Cape Winelands  vezetőivel is.