Kezdődik a budapesti strandszezon

 2014. április 29. 11:57

Az idei strandszezonban elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitják meg kapuikat a budapesti strandok sorában, a Gellért fürdőben, ahol már április közepétől nyitva van a strandterület, elindul a hullámszolgáltatás - a rossz időjárás ellenére.

Változatlan jegyárakkal, számos kedvezménnyel, családi jegyekkel, Strandváró nappal várják idén is az érdeklődőket.

 

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében közel 40 millió Ft összeget fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. Szinte valamennyi strand gyermekmedencéje új csúszdát kapott. A nyári időszakban 35 hektár zöld területet gondoznak a kertészek, a strandok területén közel 50 ezer egynyári virág került kiültetésre.

 

A standfürdők zárására tervezetten szeptember 7-én, vasárnap kerül sor (kedvező időjárás esetén szeptember 14-én).

Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekszik a BGYH a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, hiszen csökkentett áron, jelentős kedvezménnyel várják őket. Továbbá a 20 alkalmas bérletek akár 25%-os kedvezményt biztosítanak a vendégek részére. A kedvezményekről Tarlós István főpolgármester május 24-én tart sajtótájékoztatót.

A Széchenyi Fürdőben szombatonként Szecska-party megszervezésére kerül sor, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj (funk, soul, R'n'B, house, dance floor jazz, stb.) mutatkozik be. A részletes program és az aktuális információk folyamatosan nyomon követhetőek a Szecska, valamint az Imádom a budapesti strandokat! Facebook oldalakon.

Augusztus 1-jén, a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére ismét megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program, amelyhez a Palatinus stranddal kapcsolódik a BGYH Zrt. A nyár folyamán számos egyéb családi és sportrendezvénnyel teszik még színesebbé a strandok életét.