Régiós Schnitta emlékversenyt rendeztek Vácon

Forrás: turizmus.com

 2017. január 29. 16:30

A IV. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékversenyt január 28-án, szombaton rendezte meg a váci Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium és Szakközépiskola oktató kabinetjében a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület, a MNGSZ támogatásával.

A vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak meghirdetett versenyországos döntője márciusban lesz, a tervek szerint Veszprémben. Az országos csapatverseny döntőjét megelőzi a területi régiók versenye, a Budapest, Pest megye megmérettetést tartották most Vácon, öt csapat részvételével.

Az ezüstérmes Bernáth Kálmán Református Gimnázium csapata

A csapatok öt tanulóból álltak: két szakács, egy cukrász, két pincér, akiknek munkáját a csapatvezető irányította. Mivel az emlékverseny névadója éttermi szakember volt, ezért a pincér tanulók munkája nagyobb hangsúllyal került bele a versenykiírásba és az értékelésbe is.

A szakácsoknak a négy óra versenyidő alatt hideg előételt, levest, főételt és tányér desszertet kellett készíteniük, amiket a pincérek svájci módban szolgáltak fel. A területi versenyek zsűrijét a régiós versenyt szervező állítja össze, a pincér zsűri tagjai csak Schnitta díjjal kitüntetettek és az egyesület pártoló tagjai lehetnek.

A zsűrik a Schnitta egyesület által kidolgozott és a MNGSZ szakácsversenyeire vonatkozó pontozási szempontokat alkalmazták a versenyen. Döntésük értelmében 1. lett a Dobos C. József Szki csapata,  2. a Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szki, 3. pedig Szinergia-Taverna SZki.