A millenniumi generáció ötször többet utazik mint a nagyszüleik

Forrás: eTurbo News

 2017. július 11. 13:22

Az eDreams európai online utazási ügynökség nemzetközi felmérést készített a különböző korcsoportok változó utazási trendjeiről az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban és Svédországban.

A több mint 13 000 válaszadó között minden korosztály szerepelt.

Napjainkban az amerikai millenniumi fiatalok 19%-a 5 éves korig 1-2 országba látogatott el, szemben a Baby Boom korosztály 5%-ával. A 18-29 éves amerikaiak ötször többet utaztak, mint azonos korban az 50+ korosztály, és 2,5-szer többet, mint a német és svéd azonos korosztályból valók.

Az Egyesült Államok millennium generációja szeret a leginkább utazni, és felfedezni új helyeket. A generáció negyede nagyobb valószínűséggel foglalhat sport- vagy kalandalapú nyaralást, mint 2007-ben, és 16%-uk önkénteskedne is. A tengerpart és a gasztronómia is egyre hangsúlyosabb a motivációk között, a 10 évvel ezelőttihez képest a 18-29 éves amerikaiak körében 42 százalékkal nőtt azoknak a száma, aki hajlik az ilyen típusú nyaralásra. Érdekes, hogy a millennium generációnak 37%-a nyitott kulturális kikapcsolódásra, míg az 50+ korosztálynak csak 22% -a.

Ugyanakkor összességében az amerikaiak több mint fele (53%) 18 éves koráig nem volt külföldi vakáción, és az amerikai Baby Boom korosztálynak csaknem egyharmada (31%) elérte az 50 éves kort anélkül, hogy az Egyesült Államokon kívülre utazott volna. Az amerikai fiatalok jellemzően később kezdik meg külföldi utazásaikat, mint az európaiak, ahol az átlag a 17 év. Eközben a német gyerekeknél az átlag 9 év, a svédeknél és franciáknál 11 és 12 év.


Közismert, hogy az online foglalás forradalmasította az utazások tervezését, és jelentős szerepet játszott az utazás elérhetőségének és gyakoriságának növelésében. Globálisan az emberek most 75%-kal nagyobb valószínűséggel foglalják le utazásukat online, mint tíz évvel ezelőtt, és az amerikaiak 72%-a azt mondja, hogy ma ezt a módszert részesíti előnyben.

Az amerikaiak közül a legtöbben (94%) belföldet választják, a három leglátogatottabb utazási célpont Orlando, New York és Las Vegas. Nemzetközi utazás esetén Mexikó, Kanada és az Egyesült Királyság a TOP 3.

A gyermekek egyre aktívabbá válnak az utazási döntéshozatali folyamatban, az amerikai szülők 61% -a azt mondja, hogy gyereke kedve szerint választott úti célt és nyaralási formát.

Kapcsolódó cikkek