Nem félünk külföldön nyaralni

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2019. május 09. 16:22

Cáfolja a MUISZ, hogy a magyar utazóknak fenntartásaik lennének Törökországgal szemben. Éppen ellenkezőleg, Horvátország és Görögország után, Törökország a harmadik legnépszerűbb úti cél. Az utazási irodák a tavalyinál jobb szezonra számítanak idén.

Minden második magyar itthon nyaral idén, harmaduk külföldön és belföldön is vakációzik majd a Szallas.hu friss felmérése szerint, így a hazai turizmus további bővülését jósolják a főszezonra. Jóval kevesebben vannak azok, akik kizárólag külföldön nyaralnak (6%), viszont akadnak olyanok is, akik idén egyáltalán nem utaznak el (5%). A belföldi nyaralást választók indítékai között az anyagi okok (43%) szerepelnek az élen – olvasható a foglalási oldal elemzésében.

A cég közleménye szerint a terrorizmustól való félelmét csak a megkérdezettek 3%-a jelezte, ugyanakkor ötből négyen szívesebben utaznak olyan országba, ahol nincs, vagy nagyon alacsony a terrorfenyegetettség. A külföldi úti célok közül Egyiptomot, Törökországot és Tunéziát még mindig fenntartásokkal kezeljük; a legtöbb magyar vendégre Horvátország, Olaszország és Görögország készülhet – írják.

Törökország kínálja az egyik legjobb ár-érték arányú tengerparti nyaralást

Fotó: pixabay.com

„Az utazási irodák a kiutaztatásban négy éve megindult növekedés további bővülésére számítanak idén. Nagyon jól sikerült az előfoglalási időszak, a nyár első hónapjainak kapacitásait gyakorlatilag eladtuk” – mondta a turizmus.com megkeresésére Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, a Szallas.hu „Félünk külföldön nyaralni a terrorfenyegetettség miatt?” címmel kiadott sajtóközleményére reagálva.

A szervezett utazásoknál a legnépszerűbb úti célok hagyományosan Horvátország, Görögország – és a harmadik helyen Törökország áll. A Török Idegenforgalmi Hivatal adatai szerint 2018-ban 130 ezer magyar turista látogatott Törökországba, és közülük 58 ezren Antalyát választották, tehát tengerparti nyaralásra fizettek be. Az előfoglalások alapján idén még többen választják majd Törökországot, ami – Molnár Judit szerint – jelenleg az egyik legjobb ár-érték arányú tengerparti nyaralásokat kínálja a piacon. A kedvező ár-érték arányáról ismert Egyiptom is újra feljövőben van.

A török piac iránti maximális bizalmat jelzi az is, hogy éppen Beleket választotta a MUISZ következő, tavaszi közgyűlése helyszínéül, amelyet május 12–15. között tartanak.

Kapcsolódó cikkek