Új weboldal indult Kárpát-medencei kalandozásokhoz

Forrás: MTI

 2019. december 14. 20:29

Tájérintő.hu címmel indított a Kárpát-medence egészét turisztikai szempontból feldolgozó weboldalt a Heti Kelet Kulturális Alapítvány.

Csibor Géza, a békési székhelyű alapítvány elnöke elmondta, mintegy kétéves fejlesztés után hozták létre az országosan egyedülálló internetes felületet.

A weboldal bemutatja a tervezett útvonalak közelében lévő tájak, természeti kincsek, műemlékek, épületek listáját. A felhasználók a véglegesített útitervet kinyomtathatják, mobiltelefonra küldhetik, de útvonal-navigációként is használhatják. Az új weboldal tájékoztat az útvonal közelében, a megadott időintervallumban zajló kulturális, sport-, gasztronómiai, települési rendezvényekről, túrákról, turisztikai eseményekről is.

Kárpát-medencei turisztikai útvonaltervezőt is kínál az új oldal

Fotó: tajerinto.hu

A több mint 15 éves múltra visszatekintő Heti Kelet Kulturális Alapítvány vállalt kulturális feladatai közé tartozik, hogy a Kárpát-medencében a hagyományok, a természeti és épített kultúra, valamint az ezen területeken tevékenykedő közösségeket felkutassa és azok tevékenységeit, termékeit, értékeit bemutassa, rögzítse és közreadja.

Az alapítvány az elmúlt időszakban sikeresen pályázott meg és nyert el több mint ötmillió forintot a Nemzeti Együttműködési Alaptól, illetve a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól. Az interaktív felület kialakítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) hárommillió forintja is segítette. További kétmillió forintot az alapítvány, mint saját forrást biztosított. A weboldal kialakításában így három programfejlesztő mérnök működhetett közre.