Parfümkészítés a Helia-D Herba-kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2016. november 29. 14:07

A legenda szerint Erzsébet királyné, Nagy Lajos királyunk anyja közel 70 évesen el tudott csábítani 25 éves lovagokat, elsősorban mágikus hatású „Eau de la Reine de Hongrie" (magyar Királyné vize) parfümje segítségével. Ezt készíthetik el most az érdeklődők Helia-D Herba-kastélyban.

A Magyar Víz vagy a Királyné Vize Európa első alkohol alapú parfümje volt, amelyet orvosságként belsőleg is fogyasztottak, sokan egyenesen az örök fiatalság elixírjeként tekintettek rá. Az évszázadok során a legnagyobb divatházak jelentek meg a saját „Magyar Víz" változatukkal.

 

December 3-án, szombaton, méltó környezetben, a 17. századi Helia-D Herba-Kastélyban Zsigmondi Zsuzsa illatszakértő vezeti be az érdeklődőket az illatkészítés rejtelmeibe, és minden résztvevő elkészítheti saját parfümjét Zsuzsa útmutatásai alapján.

Zsigmondi Zsuzsa vegyész több évtizede foglalkozik illatokkal. Kezdetben mint analitikus és parfümőr, az utóbbi években mint a legnagyobb illatházak magyarországi képviselője. Segítségével megtudhatjuk, hogy mi az „illat akkord", az „illatpiramis", mit kell tartalmaznia egy jó „illat briefnek", és hogy születnek az illatházak parfümjei, és hogy mik a jelenlegi illattrendek.

További infó:  http://herbakastely.hu/aktualis-programok/