Magyar szállodákat díjazott a Condé Nast Traveler

Forrás: turizmus.com

 2014. december 08. 22:22

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest a neves amerikai magazin olvasói szerint Magyarország legjobb, Közép-Európa negyedik legjobb szállodája. Ám összesen 11 magyar szálloda szerepel a Condé Nast Traveler Readers' Choice Awards 2014-es listájának 30 legjobb közép-európai hotele között.

Az nemzetközi turisztikai szakmában mérvadó magazin minden évben, idén immár 27. alkalommal, felméri olvasói körében, melyek a kedvenc szállodáik, városaik, hajóstársaságaik és szigeteik. A nemrég publikált, csaknem 77 ezer szavazat alapján összeállított Readers' Choice Awards 2014 során 7721 szállodára, 642 városra, 453 tengerjáró hajóra és 148 szigetre érkeztek szavazatok. Ezek alapján a budapesti Kempinski a közép-európai mezőny negyedik helyét foglalja el, egyúttal a legjobb magyarországi hotel (képünkön).

 

A régió legjobbja a prágai Four Seasons Hotel lett, ám a lista több mint harmadát hazai szállodák alkotják: a Four Seasons Hotel Gresham a 6., a Corinthia Hotel Budapest a 8., a Le Meridien a 11., a Hilton Budapest a 14., a Sofitel Budapest Chain Bridge a 19., a Hotel Palazzo Zichy a 20., az InterContinental Budapest a 21., az art'otel Budapest a 24., a Budapest Marriott a 27., a Boscolo Budapest a 30. helyet szerezte meg.

A lista szerint egyébként világviszonylatban a dél-afrikai Londolozi Private Game Reserve and Camp, Európában az olaszországi Fiesoléban található Il Salviatino a legjobb szálloda.

A teljes lista megtekinthető itt, a közép-európai bontás itt.