Távozik a Budapest Airport általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettese

Forrás: turizmus.com

 2024. március 27. 08:05

René Droese, a Budapest Airport általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettese 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól. A jövőben a Müncheni Repülőtér Csoport egyik cégének ügyvezető igazgatói pozícióját tölti be Németországban.

René Droese március végén, a Budapest Airportnál töltött közel 17 éves munkaviszony után visszatér szülőhazájába, ahol Németország egyik kiemelt repülőtéri beruházásával összefüggően kapott kiváló szakmai lehetőséget, a Müncheni Repülőtér Csoport egyik vállalatánál, ügyvezetői igazgató pozícióban. Új munkakörének fókuszában a repülőtéri ingatlanfejlesztés áll, amely területen a budapesti légikikötőnél töltött évei során is számos sikert ért el - adta hírül honlapján a Budapest Airport.

René Droese nevéhez olyan jelentős repülőtéri fejlesztések kötődnek, mint a BUD Cargo City, amely 2020-as megnyitása óta felhelyezte Budapestet a légi áruszállítás világtérképére, további utasforgalmi kapacitások az 1. móló révén, az új Terminál Parkoló, a terminál közvetlen közelében megépült, illetve jelenleg is épülő szállodák és a 2. Terminál számos olyan kapacitásfejlesztése, amelyek hozzájárulnak az utasforgalom hatékony és gördülékeny kezeléséhez.

René Droese nevéhez számos fejlesztés fűződik a Budapest Airporton

Fotó: Budapest Airport

A szakember által vezetett projektek közé tartozik továbbá a 3. Terminál előkészítése, valamint számos infrastrukturális fejlesztés is, köztük hangárok, logisztikai létesítmények, irodaépületek felújítása és postai létesítmények olyan repülőtéri partnerek számára, mint a DHL, a Fedex, a Magyar Posta, a Wizz Air, a Lufthansa Technik és az Aeroplex.

„Én, a Budapest Airport teljes csapata, valamint a tulajdonosok is hálásak vagyunk René Droese több mint tizenhat éves, elkötelezett és professzionális munkájáért, amely nemcsak ahhoz járult hozzá, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Európa egyik legjobb légikikötőjévé vált, hanem ahhoz is, hogy a BUD Cargo City felkerült a légi áruszállítás térképére, mint Közép-Kelet-Európa egyik legfontosabb és legdinamikusabban növekedő cargo központja" – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Hozzátette: „Renének a legjobbakat kívánjuk új munkaköréhez. A Budapest Airport az eddigi lendülettel fog tovább fejlődni, és világos utódlási tervvel rendelkezik, hogy a már elért eredményekre építhessen."