Az Eiffel-torony és a közlekedési vállalat is árat emel Párizsban az olimpiára

Forrás: turizmus.com

 2024. május 28. 10:00

Párizsban még a nyári olimpiai játékok megkezdése előtt 20 százalékkal megemelik az Eiffel-toronyba szóló belépőjegyek árát. Drágul a tömegközlekedés is.

Június 17-étől a legdrágább felnőttjegy, amellyel lifttel lehet feljutni az Eiffel-torony tetejébe, a jelenlegi 29,40 euró helyett 35,30 euróba kerül majd, a legolcsóbb pedig, amellyel a második emeletre lehet felmenni gyalog, 11,80 euró helyett 14,20 euró lesz.

Az áremelést a koronavírus-járvány alatt elszenvedett jelentős veszteséggel, valamint a megemelkedett karbantartási költségekkel magyarázza a Párizs egyik jelképének számító nevezetesség üzemeltetője.

Az Eiffel-torony 2023-ban 6,3 millió látogatót vonzott, nyolc százalékkal többet, mint a megelőző évben. A járvány alatt elmaradt látogatók miatt több mint 100 millió eurós veszteséget kellett a cégnek elkönyvelnie, amelyet a város csak részben térített meg számára.

Drágul az Eiffel-toronyba szóló belépőjegy ára

Fotó: 123rf.com

Ezenkívül a 135 éves torony legutóbbi, sorban a huszonegyedik átfestése során többletköltségei merültek fel az üzemeltetőnek, mivel a régi festékrétegek eltávolításakor mérgező ólomra bukkantak. A párizsiak által csak „dame de fer”-nek, vagyis vashölgynek nevezett építmény festésének felfrissítése amúgy sem kis vállalkozás, hiszen mintegy 60 tonna festéket kell felvinni a vasszerkezetre.

A megemelt belépőjegyárak a július 26. és augusztus 11. között megrendezésre kerülő olimpia után is megmaradnak, szemben más áremelésekkel, amelyek csak átmenetiek lesznek.

Jelentős áremelkedés várható a párizsi szállodákban és magánszálláshelyeken, emellett a metró- és buszjegyek árát is emeli a párizsi tömegközlekedési vállalat a játékok idejére. Utóbbi, széles körben kritizált intézkedés a kibővített szolgáltatás többletköltségeinek ellensúlyozására szolgál. Ráadásul a munkavállalók nyomására a vállalat prémiumot is fizet az olimpia ideje alatt végzett munkáért, amit ugyancsak finanszírozni kell – írja az fvw.de.