A Víz Világnapján adták át Budapest legújabb parkját

Forrás: turizmus.com

 2022. március 24. 13:52

A III. kerületi Pünkösdfürdő Parkot elkülönülő zónákra tagolták, amelyeket a középen futó akadálymentes sétaút fűz egésszé.

Budapest egy izgalmas új parkkal lett gazdagabb, amelynek létrehozásában és megtervezésében fontos szempont volt a környéken lakók, a majdani parkhasználók bevonása és igényeik maximális figyelembevétele – írja a Főkert a Facebook-oldalán.

A „Föveny” a gyerekeké: a játszótéren a homokfövenyből ütésálló gumival borított dombok emelkednek ki

Fotó: facebook.com/fokertbp/

A hosszan elnyúló park tervezői a pihenni, a sportolni, a játszani vágyókra és a piknikezők is gondoltak. A parkot elkülönülő zónákra tagolták, amelyeket a középen futó akadálymentes sétaút fűz egésszé.

A bejegyzés szerint a zöldterületen helyet kapott egy vadvirágos és egy takarmánynövényekkel borított rész is. A parkban fából készült fitneszeszközök, gumiborítású foci- és kosárlabdapálya, valamint pétanque- és strandröplabda-pálya is várja az látogatókat, és kerékpáros szervízpontot is felszereltek.

A park áttenkintő rajza: északi végén a „Véderdő” gondoskodik a szélvédelemről, zajcsökkentésről, megköti a talajt és a port, és nem utolsósorban jelentősen növeli a terület biológiai sokszínűségét is

Fotó: facebook.com/fokertbp/

A játszótéren a homokfövenyből ütésálló gumival borított dombok emelkednek ki, a játszóeszközök anyaghasználatában a nyers fa dominál, megidézve a Dunában sodródó uszadékfákat.

A hosszan elnyúló parkban a pihenni, a sportolni és játszani vágyók, de a piknikezők is megtalálják a számításaikat

Fotó: facebook.com/fokertbp/

A Főkert közölte: a terület déli részén még folynak a munkálatok, ott májusban kutya-akadálypálya nyílik.

A projekt teljes költsége 1,1 milliárd forint. A parkot kedden adta át a fővárosi és a III. kerületi önkormányzattal közösen a Főkert.