Angel Haze az Akváriumban

Forrás: turizmus.com

 2016. január 11. 15:23

Korunk egyik legizgalmasabb hip-hop előadója, a mindössze 23 éves detroiti rapper fenomén, Angel Haze lép fel január 19-én az Akvárium Klubban.

Aki tavalyelőtt látta Angelt a Szigeten, annak már nem kell őt bemutatni, tudja, mire számíthat, aki viszont nem, az hozzon magával valamit, amibe kapaszkodhat – különben hanyatt esik attól, amit Angel Haze művel.

Angel Haze – leánykori nevén Raykeea „Raeen” Roes Wilson – 1992-ben született Michiganben, egy afrikai és indián felmenőkkel rendelkező családba. Egy szigorú keresztény felekezetben nőtt föl, amely tagjainak szinte mindent megtiltott: a gyülekezeten kívül senkivel sem beszélhettek, ékszert nem viselhettek, bizonyos dolgokat nem ehettetek, nem randevúzhattak, sőt még zenét sem hallgathattak. Mindezt azért fontos megjegyezni, mert személyiségére, későbbi stílusára és mondanivalójára nyilván nagy hatással voltak korai évei.

Annak, aki akár csak egyetlen Angel Haze számot is hallott már, biztosan feltűnt, hogy Angelből egészen mélyről törnek föl az indulatok és a düh. Esetében azonban ez nem punkos lázadásban és fröcsögésben merül ki, hanem fantasztikusan – olykor követhetetlenül gyorsan – előadott, nem ritkán társadalomkritikus szerzeményekben, amelyek pont a bennük rejlő és munkálkodó energiáktól lesznek egészen lehengerlőek. És ami még ennél is lehengerlőbb, az Angel Haze egyedi és egyből felismerhető előadásmódja, amiben lenyűgöző módon keveredik az énekbeszéd, a rap és az éneklés.