Extrém sportok fesztiválja a Kopaszi-gáton

Forrás: turizmus.com

 2017. július 05. 15:00

Négy szakágban versenyeznek augusztus 18–20. között a világ legjobb extrémsportolói a fővárosban, a Kopaszi-gáton. A FISE világ körüli turnéjának Kanada és Kína mellett idén Budapest az egyik állomása, ahol 55 országból, több mint kétezer versenyző mutatkozik be profi, senior és amatőr besorolásban.

A FISE World Series világkupa sorozatát három kontinensen, négy helyszínen rendezik meg, a versenyt az extrém sportok olimpiájaként is emlegetik az akciósportok kedvelői. Budapesten Görkorcsolya Freestyle, BMX Freestyle Park, BMX Freestyle Flatland és Wakesurf kategóriákban rendeznek versenyeket három napon keresztül.

A turné májusban, a franciaországi Montpellier-ben kezdődött, és Budapest után Kanadában és Kínában rendeznek még döntőket. Minden állomás egy újabb megmérettetés a versenyzőknek, hogy a pontszámaik alapján változtassanak a FISE ranglistáján. A sorrendet minden évben a turné utolsó állomásán véglegesítik, így állapítják meg a verseny első három helyezettjét minden kategóriában.

A rendezvény szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a látványos versenyen a nézők megismerjék, és megkedveljék az extrém sportokat

 

Emellett a rendezvény szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a látványos versenyen a nézők megismerjék, és megkedveljék az extrém sportokat. Nemcsak világkupát, közösségi eseményt is szerveznek, ahol a nézők egy óriási show műsor részesei.

A FISE (Festival International des Sports Extrêmes) első rendezvényét az extrém sportok fesztiváljaként 1997-ben rendezték meg Montpellier-ben, száz versenyzővel, közel 35 ezer nézővel. Az évek során egyre több sportágat vontak be a versenybe, 2008-ra ötnapos fesztivállá nőtte ki magát a francia városban. A több kontinensre is kiterjedő világkupa turné 2014-ben indult, tavaly már több mint egy millióan követték élőben a FWS eseményeit.

A világ legjobb extrémsportolói jönnek el a Kopaszi-gátra

Fotó: www.fise2017

Kapcsolódó cikkek