Az amerikai elit utazásszervezője járt Magyarországon

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. február 13. 13:09

Az egyik legnagyobb tekintélyű, luxus utakat szervező amerikai utazásszervező, az Abercrombie & Kent marketingcsapata Budapesten tartotta túravezetői tréningjét a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviseletének meghívására.

A nemzeti marketingtevékenység kiemelt célpiacai között továbbra is előkelő helyen szerepel az Amerikai Egyesült Államok, ahonnan erős növekedésre számíthatunk a következő években.

A meghívás apropója egy, a Bocuse d'Or rendezvényt bemutató vacsora volt, amelyen részt vettek a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) és a Magyar Beutaztatók Szövetségének (MABEUSZ) vezetői is.

A munkavacsorát követő két napban a magyar szakemberek budapesti kirándulásra hívták Liam Dunch-ot, a neves amerikai vállalat európai programozásért felelős termékvezetőjét, hogy bemutassák neki Budapest zsidó kulturális örökséggel kapcsolatos újdonságait, valamint a szecesszió és a Bauhaus stílus jegyeit őrző egyedülálló és sokszínű épített örökségünket. A budapesti kulturális intézmények és a turisztikai szakma összefogásának köszönhetően zenei csemegéinkből is ízelítőt adtunk az igényes vendégnek, aki a Zeneakadémia és a Vigadó egy-egy programját élvezhette.

Az Abercrombie & Kent ügyfélköre a kifinomult ízlésű, felső középosztály, és a jóval az átlag feletti jövedelemmel rendelkező egyéni vendégekből és kisebb csoportokból kerül ki, elsősorban az értelmiségi 50+ korosztályból. Ügyfeleik között tartják számon az Egyesült Államok több, ismert – vezető gazdasági tisztséget betöltő – közéleti személyiségét, akik személyre szabott, nagyon magas minőségi követelményeknek megfelelő, luxus utazási igényekkel keresik meg a tour operatort.

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete kiemelt hangsúlyt fektet a dinamikusan fejlődő magyarországi turisztikai kínálatot érintő terméképítésre, az amerikai utazási szakma képviselőinek minél alaposabb edukációjára mind a csomagajánlatok, mind pedig az egyéni utazások szegmensében.

Az ITB World Travel Trends Report 2015/2016-os jelentése szerint az észak-amerikaiak utazási kedve tovább nő köszönhetően az erősödő amerikai gazdaságnak és az erős dollárnak. 2015-ben 5%-kal bővült az észak-amerikai kontinensről kifelé irányuló utazások száma, ami az előzetes becsléseket is túlszárnyalta. 2016-ban hasonló arányú növekedést várnak az IPK kutatói. Rolf Freitag, az IPK International elnöke szerint 2016 lehet az amerikai kiutazás eddigi legjobb éve.

Magyarország is egyre kedveltebb úti cél az Amerikai Egyesült Államok utazóinak körében.

A KSH adatai szerint az amerikai vendégek több mint 648 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein 2015-ben, ami 13,3%-kal haladja meg az előző év adatát. A Tourism Economics portfólióelemzése szerint a 2013–2016-os időszakban a Magyarország iránti nemzetközi turisztikai kereslet diverzifikálódására lehet számítani. A vizsgált küldőpiacok közül a növekedés fő forrása Németország és az USA lehet. Ez utóbbin az eddigieknél is erősebb megjelenést tervez a Magyar Turizmus Zrt., melynek kiemelt célpiacai között, a távoli és új piacok kategóriában az USA továbbra is előkelő helyen szerepel.

(A képen az Abercrombie & Kent munkatársai, és Drégely Ágnes, a MUISZ elnökhelyettese látható. A fotót Csordás Tamás, a Dynamic Tours ügyvezetője, a MABEUSZ tagja készítette.)