Egyéves turisztikai fejlesztési menedzser továbbképzés a BCE-n

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 05. 16:24

Egyéves, levelező rendszerű, ösztöndíjas Turisztikai fejlesztési menedzser szakirányú továbbképzés és szakközgazdász-képzés indul a Budapesti Corvinus Egyetemen. Célunk olyan turisztikai menedzserek képzése, akik gyorsan és kreatívan tudnak alkalmazkodni a változásokhoz.

Hogyan lehet egy attrakció, egy turisztikai desztináció, egy fejlesztés jövőálló, jövőképes? A turizmus szinte minden résztvevőjét ez a kérdéskör foglalkoztatja, hiszen megtapasztalhattuk a szektor kitettségét, ugyanakkor nem szeretnénk visszaesni a korábbi gyakorlatok hibáiba sem.

A kérdésre keresendő választ a képzés végén maguk a résztvevők adják meg. A kurzus egyedülálló sajátossága abban áll, hogy nem a szokásos, szinte kötelező, talán már általánosan használt fenntarthatóság címkéjét adja az oktató által kiválasztott jó gyakorlatokhoz, esettanulmányokhoz. Teljesen megfordítottuk a téma feldolgozását és a turizmus értelmezését azzal, hogy a jövőből indítjuk a képzésben részt vevőkkel az együtt gondolkodást. Azonosítva a globális és helyi reakciókat, trendeket, vizsgálva a kommunikáció hatékonyságát, feltárva az értékeket, identitásokat jut el minden résztvevő az általa érdekesnek talált projekt szegmensspecifikus megközelítéséhez. Része a gyakorlati elemző feladatoknak a stakeholder-térképezés, illetve a lehetséges konfliktuspontok azonosítása annak érdekében, hogy a turizmus és a desztináció, valamint a dizájn és a modellezés viszonyrendszerét keretbe foglalhassuk. A turisztikai vállalkozás éppúgy tárgya lehet evolúciós elemzésünknek, mint egy turisztikai fogadóterület.

Számos olyan szemléletformáló és képességfejlesztő módszert alkalmazunk, amelyeket a legnevesebb nyugat-európai kreatív képzési és kutatóközpontok fejlesztettek ki, így az egyén és a közösség fejlődését éppúgy hozzá tudjuk rendelni egy-egy turisztikai projekt jövőképéhez, mint a fájó pontokat, valamint a megoldás felé vezető átalakulási útvonalat annak érdekében, hogy társadalmilag és természeti szempontból is hosszú távon fejlődhessen egy terület vagy vállalkozás. Úgy dolgozzuk ki a látogatói és szolgáltatói útvonalakat, hogy létrehozzuk a találkozási és kontaktpontok szövetét egy virtuális interface felületen. A design thinking adta lehetőségekkel élve, a jelent el tudjuk vonatkoztatni, és egyfajta kívánatos vagy preferált jövőt vázolunk fel az absztrakció eszközeivel. Végeredményképpen egy alternatív fogyasztási mintákon alapuló, többféle sebességgel átélhető, több belépési és kilépési ponttal rendelkező, tervezett információs és útvonalrendszert állítunk elő, a legoptimálisabb kapacitástervezéssel, amely képes integrálni a helyi erőforrásokat és közösségi értékeket.

A mérésfókuszú turisztikai értékelések helyett – Magyarországon először – a jelentés- és narratívaorientált management és kommunikációs modellek megalkotásának képességét sajátítja el a résztvevő, amely modern tudásbázisára és a változtatni akaró attitűdjére építhető. Hallgatóink nem teherként, hanem az alkotás és a szabad gondolkodás örömével élik meg az egyes aktivitásokat, amelyek saját karrierútjukat is sok esetben meghatározhatják.

A BCE Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont által immár negyedik alkalommal indított szakirányú továbbképzések a legkorszerűbb turizmus, marketing, menedzsment szemléletet közvetíti a hallgatók felé.

Az oktatásban részt vesznek a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói mellett a turizmus szakma legkiválóbb szakemberei, köztük a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány munkatársai.

A képzések két félévesek, levelező munkarendűek. Kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben folyik az oktatás.

Tandíj: 430.000 Ft/félév

A jelentkező hallgatók szakmai önéletrajz és motivációs levél alapján pályázhatnak a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány ösztöndíjára, amely fedezi egy félév tandíját.

A képzés elvégzését követően a közgazdászok szakközgazdász oklevelet kapnak, minden más egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkezők turisztikai fejlesztési menedzserek lesznek.

A program szakmai tartalmával kapcsolatban a szakfelelős ad tájékoztatást:

Szakfelelős: Dr. Jászberényi Melinda egyetemi docens
(jaszberenyi@uni-corvinus.hu)

Képzéssel és jelentkezéssel kapcsolatban további információt weboldalunkon találnak.

Szak indítása: 2020. szeptember.

Jelentkezés: 2020. augusztus 31.

Pótjelentkezés: 2020. szeptember 15.


 

(X)