Négy évszakos fesztiválváros lenne Salgótarján

Forrás: MTI

 2014. április 13. 10:39

"Négy évszakos fesztivállá" alakította kulturális és gasztronómiai rendezvényeit Salgótarján – jelentette be a város polgármestere pénteken a Salgótarjáni Tavasz nyitányán.

Székyné Sztrémi Melinda elmondta: az évszakok fesztiváljaiba integrálták hagyományos rendezvényeiket, így az idén jubiláló Nemzetközi Dixieland Fesztivált és a Bányarém Fesztivált is. Új elemként megjelenik például a Nyári Játékok, amelynek a Baglyaskő várrom ad otthont.

Az idei salgótarjáni rendezvényeket olyan programok fémjelzik majd, mint a 3. Palócföldi Táncház-találkozó vagy ősszel a Palóc Pálinka Ünnep, amelyre nosztalgiavonatot is indítanak Budapestről Salgótarjánba.

A polgármester közölte, hogy a dzsessztáborral, szabadtéri színpadi programokkal, színházi előadásokkal mind több korosztályt szeretnének megszólítani.
Simon Lajos, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője bejelentette, hogy a pénteken kezdődött tavaszi fesztiválsorozatuk huszonhat programján mintegy ötszáz előadóval találkozhat a közönség.

Az összművészeti fesztiválok következő évszakát június 5-én a salgótarjáni származású Kossuth-, és Liszt-díjas gitárművész, Snétberger Ferenc koncertjével indítják.