Velencére került a századik Q-tábla

 2014. március 19. 17:23

Kitöltötték a 808 pontból álló kérdőívet, az inkognitóban tesztelő ellenőrök is elégedettek voltak, és végül a szakmai grémium is rábólintott a pályázatukra – a Velence Resort & Spa századikként szerezte meg a közelmúltban a Magyar Turizmus Minőségi Díjat.

Évi több mint 70 ezer vendégéjszakával büszkélkedhet a 186 szobás velencei szálloda, amely igen közkedvelt a gyermekes családok körében. Vendégeik 80 százaléka rendszeresen visszatér, akik számára az élményfürdő és a saját gyógyvíz mellett a tavaly jelentősen megerősített animáció is vonzó szolgáltatás. Immár a felnőttek és a rendezvényre érkezők számára is kínál a ház animációs programokat – tudtuk meg Bársony Péter szállodaigazgatótól. Az Eventhotels által üzemeltetett Velence Resort & Spa-ban rendkívül jól indult a 2014-es év: a valaha volt legjobb januári és februári forgalmat mérték 50 százalék feletti foglaltsággal, a négycsillagos kategória átlagárát jelentősen meghaladó árszinttel – és elnyerték a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, amelyet szerdán ünnepélyes keretek között helyeztek ki a szálloda lobbyjában. (Képünkön Bársony Péter szállodaigazgató, Horváth Viktória helyettes államtitkár és Denéné Tóth Marianna, az MT Zrt. vezérigazgatója.)

 

A minőség a magyar turizmus versenyképességének erősítése szempontjából kiemelt fontosságú, a piaci versenyben azok a szolgáltatók érhetnek el sikereket, akik folyamatosan magas minőséget nyújtanak és közben ár-érték arányosak maradnak – hangsúlyozta az eseményen Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára. A Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban, valamint a 2014–20 uniós időszak tervezésénél is az egyik legfontosabb alapelv a minőség iránti elkötelezettség – tette hozzá.

A 2006-os országos bevezetés óta 226 jelentkező közül 193-an nyerte el a Magyar Turizmus Minőségi Díjat – mondta el Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Közülük sok szolgáltató már kétszer, sőt néhányuk már háromszor is sikerrel újította meg a minősítés hároméves érvényességi idejét. Jelenleg 89 szálloda és 16 étterem, összesen 105 szolgáltató bejáratánál láthatják a vendégek a díjazottaknak járó táblát és oklevelet.

 

A program már a felkészülés időszakában segíti a szolgáltatókat azzal, hogy igazodási pontokat kínál a minőségfejlesztéshez – ismertette a díj elnyeréséhez vezető utat Mártonné Máthé Kinga, az MT Zrt. belföldi igazgatója. A jelentkezőknek először egy 808 kérdést tartalmazó önértékelő listát kell kitölteniük. A kérdéssor nemcsak a tárgyi és üzemeltetési eszközök és szolgáltatások meglétére koncentrál – összhangban a HSU nemzeti tanúsító védjeggyel –, jelentős része az emberi erőforrások minőségének értékelésére vonatkozik. A pályázók helyszíni vizsgálatát inkognitóban kezdik meg a szakemberek, majd kilétük felfedése után a vendégek számára láthatatlan területeket tekintik át. Ezen látogatások tapasztalatai alapján, valamint a pontozásos és írásbeli értékelések felhasználásával a végső döntést szakmai grémium hozza meg. Idén először, hagyományteremtő céllal az MT Zrt. novemberi Nyílt Napján rendezik meg a Magyar Turizmus Minőségi Díjak átadását.

A 2014. évi pályázatra március 31-ig várják a jelentkezőket, az ezzel kapcsolatos információk a minosegidij.itthon.hu honlapon érhetők el.