Október 26-án nyit a Millennium Háza

Forrás: turizmus.com

 2019. október 01. 11:06

Az épületben egy, a Városliget aranykorát bemutató interaktív kiállítás, valamint egy századfordulós hangulatú, Zsolnay kerámiákkal díszített kávéház várja a látogatókat.

A Városliget átfogó megújításának köszönhetően befejeződött a több mint 130 éves, az elmúlt évtizedekben egyre leromlottabb állapotba került egykori Olof Palme Ház teljes körű, mintegy két évig tartó megújítása.

A több mint 130 éves épület főbejárata elé a park tájépítészeti megújításának részeként egy 1500 tőből álló rózsakertet is kialakítottak, melynek központi eleme egy új, az épület gazdag homlokzati díszítésével harmonizáló Zsolnay szökőkút – mondta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

A Millennium Háza néven újjászülető intézmény jelképe a Liget Budapest projekt alapvető célkitűzésének: a régi értékek megőrzésének és egyben legkorszerűbb módon történő megújításának – hangsúlyozta Baán László.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy hosszú évtizedek után végre méltó állapotban és méltó funkcióval kapja vissza a közönség a sokáig elhanyagolt állapotban lévő, üresen álló épületet. Október 26-tól eredeti pompájában nyílik meg a látogatók előtt a Városliget egyik legszebb épülete, a Millennium Háza.

A Millennium Háza a Rózsakerttel

Fotó: Liget Budapest

Petri Lukács Ádám, a Millennium Házában megvalósult kiállítás kurátora elmondta, hogy ez az elsősorban a fiatal korosztályokra fókuszáló tárlat a gyerekbarát Liget újabb állomása is, hiszen az iskolások számára vonzó platformokon mutatja be a Liget megszületését, történetének legfontosabb mozzanatait, jellegzetes épületeit, a 19. és 20. század fordulójának korát meghaladó megoldásait.

A Zsolnay kerámiákkal díszített, századfordulós hangulatú kávéház

Fotó: Liget Budapest

2019 az átadások éve a Városligetben, hiszen idén a Liget Budapest Projektnek több eleme is elkészül. Nyáron már átadták az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét, idén ősszel pedig a Millennium Háza és a hozzá kapcsolódó Rózsakert mellett a családok az ország egyik legnagyobb és legkomplexebb játszóterét, a városligeti új Nagyjátszóteret is birtokba vehetik, valamint elkészült a Komáromi Csillagerőd tejes körűen megújított épülete is.