Interaktív gasztronómiai központ nyílt Lyonban

Forrás: turizmus.com

 2019. október 30. 10:07

Nemrégiben nyílt meg Lyonban a Cité Internationale de la Gastronomie nevet viselő interaktív kulturális központ. A gasztronómia fővárosa így még egy kultikus gasztrohelyszínnel gazdagodott.

A központ a frissen felújított Grand Hôtel-Dieu de Lyon épületében kapott helyet.

A Bocuse d'Or-nak is rendre helyet adó városban található központban több állandó kiállítást is megtekinthetünk, az alábbiak szerint. A Bon Appétit a Lyon-i gasztronómia történetét meséli el, a Grand Hôtel Dieu bemutatja az épület történetét, illetve az étkezés és az egészség kapcsolatát.

A gyerekeket a Miam Miam! gasztronómiai játéktér várja

Fotó: © Thierry Fournier/ Métropol de Lyon

A Gasztronómiai atlasz című kiállítás a világ kulináris hagyományait és a gasztronómia nagy alakjait ismerteti, az Á table! részleg a piacok világába repíti el a látogatókat, ahol főként a francia alapanyagokkal ismerkedhetünk.
Az Et demain? részleg pedig a jövő élelmiszerellátásának témakörét járja körbe, a gyerekeket pedig a Miam Miam! gasztronómiai játéktér várja.

A központ küldetésének tekinti Lyon gasztronómiai örökségének továbbvitelét

Fotó: © Thierry Fournier/ Métropol de Lyon

Ezen kívül lesznek időszakos kiállítások is, a műhelymunkákon résztvevők pedig megkóstolhatják, megérinthetik és megszagolhatják a konyhaművészeti alkotásokat - tájékoztatott a Francia Idegenforgalmi Hivatal.
A Lyon-i Cité Internationale de la Gastronomie interaktív kulturális helyszínként kíván működni, küldetése az is, hogy biztosítsa Lyon gasztronómiai örökségének továbbvitelét.