Fürödj ott, ahol az Alma zenekar!

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 23. 15:00

Újabb rendhagyó marketingfogással jelentkezik a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. Ezúttal olyan reklámfilmet forgat, amelyben a gyerekek kedvence, az Alma zenekar egyes tagjai játsszák el a fürdőzők szerepét.

A választás azért esett az együttes tagjaira, mert a gyerekeknek zenét játszó csapat célcsoportja részben megegyezik a fürdőével. A sárváriak azt remélik, hogy a kicsik és szüleik körében egyaránt népszerű Alma zenekarral való együttműködésnek köszönhetően, még több család jön majd a gyerekbarát fürdőbe – közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.

Az Alma zenekarral való együttműködés nem előzmények nélküli. Korábban a fürdő PR-tanácsadóinak ötlete alapján megszületett az a megállapodás, amelynek keretében egy Sárvárról szóló dal is felkerült a gyerekek körében népszerű együttes lemezére. A dal az egyik legtöbbet nézett (gyerek)zene a videómegosztókon. Ilyen típusú PR-megoldást még egyetlen magyar fürdő sem alkalmazott.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen egyedi kommunikációs megoldás, amely az évente több mint 700 ezer vendéget fogadó fürdő népszerűsítését segítette az idén. A nyári értékesítési stratégiát támogatta például az a finn példa alapján kidolgozott kampány is, amelynek keretében mobiltelefon-eldobó versenyeket rendeztek, és idehaza a sárvári fürdő volt az első, amely olyan területet hozott létre, ahová csak mobiltelefonok nélkül lehetett belépni.

 

A „közös jó" érdekében működött a fürdő területén az Első Jótékonysági Fagylaltgyár egyik fiókja is, amelynek dolgozói a Play Mobil játékforgalmazóival közösen olyan akciókat találtak ki, amelyek közbeszéd témává váltak a fürdőzők körében. A 40 születésnapját ünneplő Playmobil nemzetközi kampányának hazai adaptációja is hamarosan elkezdődik – mondta Vancsura.

A fürdő kommunikációs szakemberei egyébként azt remélik, hogy a sárvári példák segítenek abban, hogy a hazai fürdő-kommunikáció általában is megújuljon és lépést tudjon tartani a nemzetközi trendekkel.