Ismét felszáll egy legendás Malév-gép

Forrás: MTI

 2016. szeptember 08. 12:50

Az egykori nemzeti légitársaság, a Malév alapításának 70. évfordulójára emlékeznek szombaton a repülőtér melletti Aeropark repülőmúzeumban, ismét felszáll a világ egyetlen repülőképes Li-2-es repülőgépe.

A múzeum közleménye szerint a szombati családi napon ismét budapesti, belváros feletti sétarepülésekre indul az 1949-ben gyártott, egykori Malév utasszállító, a világon egyedülálló Li-2-es repülőgép a Ferihegy 1-es műemlék terminálról.

A legendás Li-2-es

A legendás Li-2-es

Emellett az Aeropark repülőtér-látogatást is szervez, valamint felavatják az Üllői úti gyorsétterem mellől ismert, immár Malév-színekben felújított An-2-es repülőgépet, ami a gyerekek játszóhelye lesz. Átadják a Közlekedési Múzeum Aeroparkban kiállított Il-18-as repülőgépének fedélzetén létrehozott repüléstörténeti kiállítást is. A vendégek egész nap utasköröket tehetnek az oldtimer Wartburg és Zsiguli repülőtéri autókkal, beülhetnek a repülőgép-szimulátorba, és végiglátogathatják a ma már történelminek számító pilótafülkéket.

Az Aeropark szombati nyílt napjával csatlakozik a Bókay-kert hagyományos Szeptemberi Kóstolójához is, a két helyszín között egy Malév Ikarus 280-as nosztalgia csuklós busz szállítja ingyenesen az utasokat.

A légitársaság volt dolgozói, az iparági alkalmazottak és a XVIII. kerület lakói egyaránt 100 forintos jeggyel léphetnek be a ferihegyi repülőmúzeumba. (Fotó: aeropark.hu)