Szamárfület mutat a nyárnak Pécs

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 17. 12:54

Mintegy száz ingyenes programmal várja a családokat a Szamárfül Fesztivál péntektől három napon át a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. A fesztivál ideje alatt kedvezményesen lehet megtekinteni a város látnivalóit és felavatják Pécs legnagyobb csúszdáját is.

A Kolibri Színház Vitéz László Automata című darabjával, a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági- és Gyermekszínház pedig a Brémai muzsikusokkal érkezik a dél-dunántúli régió legnagyobb gyermekfesztiválján, ahol sok más báb- és csecsemőszínházi előadást is tartanak.

Augusztus 19-én színpadra lép Halász Judit, másnap az Alma zenekar koncertezik, de a Rutkai Bori Banda, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Veronaki nagyzenekar és Korpás Éva produkciója is várja a látogatókat.

Lesznek kézműves műhelyek, ahol a családok együtt készíthetnek például pólókat, saját tervezésű ékszereket, papírhangszert és animációt. Lesz kreatív játszótér, interaktív mesejáték, robotépítés, valamint népszerű katalán utcai játékokkal is készülnek a szervezők. A látogatók megismerkedhetnek az amerikai indiánok művészetével és használati tárgyakat is készíthetnek.

 

A vasárnapig tartó fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható meg az Örökség-jegy, amellyel megtekinthetők a negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

A fesztiválon felavatják Pécs legmagasabb – öt és fél méteres – csúszdáját is. Az izgalmas építmény egy bevehető vár, amely egyben csúszdák indítóállomása is. Az ikertornyok kisebbikéről egy nyitott csúszda indul, míg az öt és fél méteres toronyról egy hosszabb, kanyargósabb csőcsúszda vezet le. A legújabb játszótéri eszköz a fesztivál után is állandó jelleggel elérhető lesz a Zsolnay Negyedben. (Fotók: Facebook/Szamárfül Családi Fesztivál)