Tourinform-kiválóságok: Borbusz és színes fesztiválok Tokaj-Hegyalján

Forrás: turizmus.com

 2023. június 29. 17:12

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

Tokajban 1995-ben nyílt meg a Tourinform iroda, amely 2011 óta a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernádvölgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület üzemeltetésében működik.2020-ban az iroda egy komplex beruházás révén kívülről és belülről is megújult, ennek részeként vadonatúj ügyfélteret alakítottak ki.Új infokommunikációs eszközökkel szerelték fel, kiadványtárolókat építettek be, valamint az ügyfélteret is klimatizálták. A tokaji iroda így már a kor igényeinek megfelelő minőségben tudja fogadni a vendégeket.

2020-ban a Tourinform Tokaj kívülről és belülről is megújult, az első egységes arculat szerint felújított irodák egyikeként

Fotó: Tourinform Tokaj

A Covid-világjárványt megelőző évben, 2019-ben több mint 46 ezer megkeresést kezelt az iroda. Ez a szám az akkori korlátozások miatt jelentősen visszaesett, de azóta újra javuló tendenciát mutatnak a statisztikai adatok.

Világörökségi Bormúzeum Tokajban

Fotó: Csáki Szilárd

Egyediségek, helyi értékek

A tokaji Tourinform munkatársai egyben a TDM-szervezet munkatársai is. Amellett, hogy az irodát üzemeltetik és hasznos információkkal segítik a vendégeket, számos egyéb feladatot is ellátnak.Többek között térségi marketing-ernyőszervezetként működnek és Tokaj minden nagyrendezvényén aktívan részt vesznek.Információs pavilonban tájékoztatják a vendégeket, de a belépőjegyek és a boros rendezvények kóstolópoharainak értékesítése is rajtuk keresztül zajlik. A munkatársak a helyi kulturális központ kollégáival összehangoltan dolgoznak, közös cél a rendezvények sikeres koordinálása és lebonyolítása.

 

Tourinform-arcélek

A csapat (balról jobbra): Dálnoki-Kovács Viktória, Ladomérszky László és Erdős Orsolya

Fotó: Tourinform Tokaj

Ladomérszky László, TDM-menedzser és Tourinform irodavezető

Idén 25 éve dolgozik a Tourinform hálózatában. A szakmát Sárospatakon kezdte irodavezetőként, 2013 óta a tokaji irodát vezeti.

Erdős Orsolya, TDM-munkatárs

12 éve erősíti a Tourinform Tokaj csapatát. A programok és helyszínek ajánlása mellett törekszik arra, hogy az esetleges problémákat is minden körülmények között megoldja. Az ügyfélszolgálati munka mellett az egyesület adminisztratív és pénzügyi feladatait is ellátja. Rajongással szereti Tokajt és Tokaj-Hegyalját.

Dálnoki-Kovács Viktória, TDM-munkatárs

Két éve a tokaji Tourinform munkatársa. A Tokajba látogató vendégek teljes körű informálása mellett a népszerű Borbusz programokat is ő szervezi. Borászként nagy szakértelemmel állítja össze ezt a kikapcsolódási lehetőséget, mindemellett az iroda jegyértékesítési feladatait is ellátja. Szabadidejében családjával sokat kirándul a térségben, így testközelből ismeri a vendégeknek ajánlott lehetőségeket.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

A tokaji Tourinform iroda legnépszerűbb szolgáltatása a BorBusz – ez nem egy jármű, hanem a szolgáltatás neve. A program keretében 5-6 óra alatt három-négy pincészetet látogatnak meg a vendégek, ahol szakvezetéssel ismerhetik meg az adott borászatban végzett munkát és az általuk vallott borkészítési filozófiát, valamint természetesen két-három bort is megízlelhetnek mindenhol.

Tokaj látképe

Fotó: László János

A borászatokat úgy válogatják össze, hogy szerepeljen közöttük egészen kicsi családi birtok, valamint grandiózus méretekben gondolkodó és gazdálkodó nagybirtok is. Az út során a vendégek megkerülik az ikonikus Kopasz-hegyet, de akár a tokaji Szerelmi, a hercegkúti Gombos-hegyi pincesorra, Tolcsvára, Mádra és Tállyára is elkalauzolják a vendégeket.

Szerelmi pincesor

Fotó: Tourinform Tokaj

2023-ban kihagyhatatlan

Kihagyhatatlan program a Tokaj Fesztiválkatlan programsorozata, ahol idén nyáron istöbb mint húsz koncerttel, színházi előadással és egyéb programmal várják a vendégeket Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán.Érdemes meglátogatni a Tokaji Múzeumot és a Világörökségi Bormúzeumot is, ahol számos érdekességgel találkozhatnak a vendégek hagyományos és interaktív módon is.

Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpada

Fotó: Hanák Tibor

Nem szabad kihagyni a térség fesztiváljait, gasztronómiai rendezvényeit sem, többek között a Tokaji Bornapokat, a Zempléni Fesztivált, az erdőbényei Bor, mámor, Bényét…, a tállyai Kerekdomb Fesztivált, a szerencsi Artúr Napokat és a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat sem.

A térség teljes körű, minden információt tartalmazó eseménynaptára az iroda által működtetett és folyamatosan frissített tokaj-turizmus.hu weboldalon érhető el.